דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 562 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • התרד המטוגן
  • תרד - 4 כוסות-קצוץ - סה"כ (260 גרם)
    עלי תרד שטופים וקצוצים
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • שאר מרכיבי התבשיל
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • שעועית לבנה - 2 כוסות - סה"כ (376 גרם)
    הכוונה לשעועית מבושלת
  • דלורית - 1/2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (388 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר טחון עם שעועית ותרד
מומלץ להגיש עם קוסקוס
  • 1 במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את התרד, מערבבים מדי פעם עד להשחרת התרד (התהליך לוקח כ- 20 דקות) ומניחים בצד.
  • 2 בסיר שטוח מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב מכל הצדדים.
  • 3 מוסיפים את השעועית (אפשר להשתמש בשעועית של סנפרוסט שהיא כבר מבושלת), התרד, הדלורית, תפוחי האדמה והתבלינים.
  • 4 מכסים במים, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה למשך כשעה של בישול.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרות הגשה: על מצע של קוסקוס.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה (מס` 4, 5 או 6).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. התבשיל הוא נוסח קייצי לתבשיל "טבחה בסילק" - זה החמין הטריפוליטאי עם חתיכות בשר כתף או שפונדרה. אפשר להפוך את התבשיל לחמין בחורף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 9.6% 34.8% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב