דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס במילוי בצל ופירות יבשים
בורקס לט"ו בשבט - יש דבר כזה
  • 1 הכנת המלית: מטגנים את רצועות הבצל במחמאה עד לשקיפות, ריכוך והזהבה. מוסיפים את הסוכר החום והקינמון, מערבבים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. סוחטים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומכבים את האש. אם יש נוזלים במחבת אז מסננים במסננת ומצננים.
  • 2 מניחים כף גדושה מהתערובת בכל ריבוע בצק וסוגרים לצורת משולש. מהדקים בעזרת האצבעות, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל. אפשרות נוספת (כמו בתמונה): מניחים כף גדושה של תערובת הבצל ומהדקים שתי קצוות אחד לשני.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.7% 7.3% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב