דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גאלט אגסים
גאלט אגסים
גאלט אגסים
קינוח מעולה לאירוח

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 153 גרם למנה\יחידה (כ- 8 חתיכות גדולות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים קמח מנופה, שיבולת שועל, מלח, סוכר חום וסודה לשתייה. בכוס מערבבים טוב-טוב מים רותחים ושמן, עושים חור במרכז התערובת היבשה ומוזגים לשם את התערובת הרטובה. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • 2 בינתיים מקלפים אגסים, מורידים את הליבה וחותכים כל אגס לרבעים וכל רבע לעוד שלושה פלחים.
  • 3 על נייר אפייה מרדדים בצק לעיגול בקוטר של בערך 25 ס"מ. משאירים שוליים של כ- 3 ס"מ ומורחים במרכז הבצק ממרח לוטוס. מעל הממרח מסדרים אגסים, מפזרים מעליהם קצת סוכר חום, קינמון ושקדים, מקפלים את הקצוות פנימה ומעבירים את הגאלט יחד עם הנייר על תבנית אפייה.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20-25 דקות, או עד שהבצק משחים.
  • 5 מקררים טיפה, חותכים ומגישים. מומלץ עם כדור גלידת וניל או סורבה בצד.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להכין את הגאלט עם 100% קמח מלא.
  • 2 אפשר להחליף ממרח לוטוס בכל ממרח אחר שאוהבים: נוטלה, ממרח תמרים, ריבת חלב וכו`. אפשר להכין ללא ממרח: פשוט מפזרים במרכז הבצק עוד כף סוכר ומסדרים מעליו את האגסים.
  • 3 אפשר להחליף את האגסים בכל פרי אחר שאוהבים: תפוח, נקטרינה, אפרסק, משמש, שזיף ואפילו מנגו.
  • 4 אפשר להחליף שקדים בפיסטוק או אגוזים קצוצים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)308202
חלבונים (גרם)4.45 2.92
פחמימות (גרם)4328
מתוכן סוכרים (גרם)11.36 7.45
שומנים (גרם)14.5 9.51
מתוכם שומן רווי (גרם)0.67 0.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)125.482.23
סיבים תזונתיים (גרם)5.29 3.47
מים (גרם)85.9756.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.970.64
ויטמין B (מ"ג)0.640.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.340.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)117.21
ויטמין C (מ"ג)3.922.57
ויטמין E (מ"ג)1.310.86
ויטמין K (מק"ג)4.272.8
סידן (מ"ג)27.3117.91
ברזל (מ"ג)0.550.36
מגנזיום (מ"ג)26.0117.05
זרחן (מ"ג)52.8634.66
אבץ (מ"ג)0.390.26
אשלגן (מ"ג)163.43107.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.670.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.670.44
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.510.99
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.50.98

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 21.5% 6.6% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה