דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה מקמח מלא
חלה מקמח מלא
חלה מקמח מלא
חלה בריאה יותר לשבת

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (כ- 60 פרוסות מ- 4 חלות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחברים למיקסר את וו הלישה. מפוררים לקערת המיקסר את השמרים, מוסיפים את הסוכר והמים, ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומשפר האפייה, ולשים את הבצק במשך דקה בדיוק. מוסיפים את הביצה והשמן, וממשיכים ללוש כ- 9 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  • 2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת גדולה מאוד , ומכסים בעזרת ניילון נצמד את הקערה. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ- 30-45 דקות בקיץ, בחורף מעט יותר: כ- 45-60 דקות). בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 8 גלילים ויוצרים מכל זוג גלילים בורג. מניחים כל בורג בתבנית אינגליש קייק ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • 4 מברישים כל חלה במעט ביצה טרופה ומפזרים מעל כל חלה מעט שומשום. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 25-30 דקות עד להזהבה עמוקה (להיזהר לא לאפות יותר מדי!).
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)78212
חלבונים (גרם)2.19 5.98
פחמימות (גרם)1438
מתוכן סוכרים (גרם)1.5 4.09
שומנים (גרם)1.92 5.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.28 0.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)8.43 23.03
נתרן (מ"ג)62.39170.38
סיבים תזונתיים (גרם)1.08 2.95
מים (גרם)15.0341.06
ויטמין A (מק"ג)3.639.9
ויטמין B (מ"ג)52.940.15
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.072.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין D (מק"ג)0.050.13
ויטמין E (מ"ג)0.020.06
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)7.5120.51
ברזל (מ"ג)0.040.11
מגנזיום (מ"ג)0.411.11
זרחן (מ"ג)4.4912.26
אבץ (מ"ג)0.030.08
אשלגן (מ"ג)5.9716.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 10% 11.4% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.