דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש פטריות וגבינה
קיש פטריות וגבינה
קיש פטריות וגבינה
קיש נהדר לארוחת הערב

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מנפים את הקמח והמלח אל קערת מעבד המזון, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ולשים עד שתהיה תערובת אחידה ופירורית.
  • 2 יוצקים עליה בעדינות את המים, ולשים קצת עד שנוצר גוש בצק.
  • 3 מרדדים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומכניסים לפריזר למשך כחצי שעה.
  • 4 מוציאים מהפריזר, דוקרים את הטארט במזלג, מניחים עליו שעועית יבשה על מנת שלא יתפח ומכניסים את הטארט לתנור ל- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 חותכים את פטריות השמפיניון לפרוסות ומקפיצים אותן במחבת כבדה עם שמן הזית, השום והמלח לכמה דקות, ולאחר מכן מניחים בשכבה אחידה על הטארט (שהוצאנו מהתנור).
  • 2 באותה מחבת מקפיצים את פטריות הפורטבלו החתוכות לפרוסות עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור. שמים בצד ומצננים.
  • 3 בינתיים מערבבים את כל מצרכי תערובת השמנת והגבינות לפי הסדר.
  • 4 מוסיפים את התערובת על השכבה של פטריות השמפיניון ומעל מסדרים את פטריות הפורטבלו.
  • 5 את הכל מכניסים לתנור לעוד כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)180174
חלבונים (גרם)8.68 8.38
פחמימות (גרם)1313
מתוכן סוכרים (גרם)0.36 0.34
שומנים (גרם)10.41 10.04
מתוכם שומן רווי (גרם)4.34 4.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)70.12 67.66
נתרן (מ"ג)565.98546.18
סיבים תזונתיים (גרם)1.07 1.03
מים (גרם)39.3738
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.4119.7
ויטמין B (מ"ג)2.822.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.18
ויטמין B3 (מ"ג)1.721.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.790.76
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.0711.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.11
ויטמין C (מ"ג)1.081.04
ויטמין D (מק"ג)0.330.32
ויטמין E (מ"ג)0.140.13
ויטמין K (מק"ג)0.120.12
סידן (מ"ג)96.7893.4
ברזל (מ"ג)0.60.58
מגנזיום (מ"ג)6.656.42
זרחן (מ"ג)67.7965.42
אבץ (מ"ג)0.440.42
אשלגן (מ"ג)169.92163.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 31% 25.9% 39.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה