דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה
קיש נפלא לחג שבועות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מנפים קמח ומלח, חותכים את החמאה הקרה לקוביות ולשים את המצרכים במעבד מזון עד שתהיה תערובת אחידה ופירורית.
  • 2 יוצקים עליה בעדינות את המים ולשים קצת עד שנוצר גוש בצק.
  • 3 מרדדים את הבצק לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומכניסים לפריזר לחצי שעה.
  • 4 מוציאים מהפריזר, דוקרים את הבצק במזלג ומניחים עליו שעועית יבשה על מנת שלא יתפח.
  • 5 מכניסים את הבצק לתנור ל- 10 דקות על 180 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 חותכים את הבטטות לפרוסות של 1.5 ס"מ.
  • 2 מערבבים אותן עם כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור.
  • 3 מפזרים אותן על מגש גדול מכוסה בנייר אפייה בצורה אחידה.
  • 4 אופים ב- 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהבטטות רכות אך לא שרופות.
  • 5 מצננים ומניחים בשכבה אחידה על הטארט (שהוצאנו מהתנור).
  • 6 בינתיים, מערבבים את השמנת עם הביצים, הגבינה הבולגרית, גבינת המוצרלה, הקמח, השום, המלח והמוסקט.
  • 7 מוסיפים את מחצית מצרכי התערובת על השכבה של הבטטות, מעל מסדרים עוד שכבה נוספת של בטטות ומוסיפים עליה את שארית התערובת.
  • 8 את כל זה מכניסים לתנור לעוד כ- 30 דקות.
  • 9 הרי לכם קיש בטטה מושלם - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.7% 21.5% 49.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב