דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (20-22 לחמניות טוניסאיות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פריקסה טוניסאי
פריקסה - לחמניות טוניסאיות מושלמות
  • 1 במיקסר עם וו לישה: מערבבים את הקמח, השמרים, השמן, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים פושרים. הבצק צריך להיות מעט דביק וזה בסדר.
  • 2 עם מעט שמן על כפות היידים משטחים את הבצק.
  • 3 מתפיחים במקום חמים כשעה - הבצק יכפיל את נפחו.
  • 4 לאחר ההתפחה: מסדרים בתבנית גדולה לחמניות קטנות, כ- 20 או 22 לחמניות, ומניחים בצד לתפיחה עוד חצי שעה בדיוק.
  • 5 אחרי חצי שעה מטגנים את הלחמניות בשמן שחומם מראש על אש גבוהה-בינונית. מניחים בזהירות את הלחמניות ומטגנים משני הצדדים. כדאי לטגן על אש בינונית עד שהן משחימות משתי הצדדים על מנת שלא יישאר בצק בתוך הלחמניות.
  • 6 בודקים בעזרת קיסם שאין בצק ומוציאים, גם אם נראה שזה מעט קשה - לא לדאוג.
  • 7 מניחים בצלחת עם נייר סופג את הלחמניות, עוטפים במגבת בכל זמן הטיגון, והפלא ופלא - הלחמניות רכות וטעימות.
  • 8 אני מילאתי את הפריקסה בתפוחי אדמה מבושלים (פירה), ביצה קשה, מלפפונים חמוצים, חריף ולימון מוחמץ. ניתן למלא בכל מילוי בו חפצים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידה ולא אכלתם באותו יום אפשר להקפיא ולהפשיר במיקרו באופציית הפשרה. ניתן למלא כל לחמניה במילוי לפי הטעם האישי.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלחמניות לאחר הטיגון. ייתכן ויש צורך לעשות שימוש בכמות שמן רבה/פחותה יותר ולכן הערך התזונתי עשוי להשתנות. הערך התזונתי לא כולל את החריף ואת הלימון המוחמץ (לפי הטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 21.5% 14.3% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב