דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בקלאווה מבצק פילו עם שקדים ופיסטוקים
בקלאווה מבצק פילו עם שקדים ופיסטוקים
הקינוח האולטימטיבי של העולם הערבי

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כל רולדת בקלאווה 12 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפשירים את עלי הפילו במשך הלילה במקרר.
  • 2 מורחים על עלה פילו חמאה מומסת, מניחים מעל עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה. ממשיכים כך עם עוד שני עלים (המטרה ליצור 3 רולדות, כל רולדה מורכבת מ- 4 שכבות דפי פילו. אם נשארו בחבילה עוד 2-3 עלים אפשר ליצור רולדה נוספת).
  • 3 מפזרים מהמלית המעורבבת (שומרים חופן מהפיסטוקים לקישוט) לאורך הצלע הארוכה של שכבות דפי הפילו ומגלגלים לרולדה (מהדקים היטב במהלך הגלגול).
  • 4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט עם החמאה המומסת. מעבירים את הרולדות לתבנית ומורחים מעל את החמאה שנותרה. פורסים כל רולדה ל- 12 פרוסות.
  • 5 מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את המים, הסוכר והדבש יחד על אש קטנה למשך כ- 10 דקות (לקראת הסוף מוסיפים מיץ הלימון ומי הורדים) ומצננים.
  • 6 אופים את הבקלאווה בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 20 דקות עד הזהבה. מיד לאחר האפייה מצמידים את הרולדות ויוצקים מעל את סירופ הסוכר בזרם דק ובהדרגה. משהים על התבנית עד ספיגה מלאה של הסירופ ומקשטים מעל עם חופן מהפיסטוקים ששמרנו.
  • 7 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
רצוי לעטוף בניילון נצמד ולשמור את הבקלאווה בקירור במיוחד בחודשי הקיץ בגלל מרכיב החמאה - כך נשמרת גם הפריכות של המאפה.

הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)168374
חלבונים (גרם)3.69 8.23
פחמימות (גרם)1943
מתוכן סוכרים (גרם)9.17 20.46
שומנים (גרם)8.91 19.88
מתוכם שומן רווי (גרם)2.58 5.75
כולסטרול (מ"ג)10.25 22.88
נתרן (מ"ג)58.9131.46
סיבים תזונתיים (גרם)1.23 2.75
מים (גרם)7.3816.47
ויטמין A (מק"ג)0.731.62
ויטמין B (מ"ג)0.531.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.66
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.6710.43
ויטמין C (מ"ג)0.260.58
ויטמין E (מ"ג)1.553.46
ויטמין K (מק"ג)0.731.64
סידן (מ"ג)21.2647.44
ברזל (מ"ג)0.491.09
מגנזיום (מ"ג)22.6650.58
זרחן (מ"ג)54.18120.92
אבץ (מ"ג)0.330.73
אשלגן (מ"ג)100.46224.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.473.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.463.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.227.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.177.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 26.8% 11.1% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה