דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה מקורית נהדרת מפתיתים, צילום: סטודיו אסם

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 275 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים היטב בשמן הזית את הבשר במחבת עם שיני השום הקצוצות. מורידים מהאש.
  • 2 מערבבים את הפתיתים המבושלים, הבשר עם הבצל המטוגן, הביצים, שתי העגבניות הקלופות והפטריות המטוגנות בקערה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3 משמנים היטב את תבנית האפייה בשמן זית.
  • 4 מכניסים את התערובת לתבנית תוך כדי הידוק ושיטוח.
  • 5 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה.
  • 6 נועצים קיסם עד שיוצא יבש לחלוטין.
  • 7 10 הדקות האחרונות: מניחים את פרוסות עגבניה אחת מעל הפשטידה. מכניסים לצלייה עד להשחמה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית קוטר 26.

הערך התזונתי לא כולל את השמן שמשמש לטיגון הבצל והפטריות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)481175
חלבונים (גרם)28.39 10.31
פחמימות (גרם)5620
מתוכן סוכרים (גרם)3.2 1.16
שומנים (גרם)15.96 5.8
מתוכם שומן רווי (גרם)5.28 1.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)142.36 51.7
נתרן (מ"ג)193.5370.28
סיבים תזונתיים (גרם)1.31 0.48
מים (גרם)165.5860.13
ליקופן (מ"ג)1.960.71
ויטמין A (מק"ג)56.2920.44
ויטמין B (מ"ג)7.412.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.12
ויטמין B3 (מ"ג)5.351.94
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.711.87
ויטמין B12 (מק"ג)2.160.79
ויטמין C (מ"ג)16.896.13
ויטמין D (מק"ג)0.520.19
ויטמין E (מ"ג)0.860.31
ויטמין K (מק"ג)2.81.02
סידן (מ"ג)38.0513.82
ברזל (מ"ג)2.881.05
מגנזיום (מ"ג)30.411.04
זרחן (מ"ג)246.3489.45
אבץ (מ"ג)4.661.69
אשלגן (מ"ג)558.42202.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.480.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.950.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.890.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 15.7% 28% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.