דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מתוקות ביתיות
לחמניות מתוקות ביתיות
לחמניות מתוקות ביתיות
לחמניות רכות ומתוקות לשנה החדשה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (כ- 12 לחמניות)

  • קמח לחם - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח רגיל
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
    או 50 גרם שמרים טריים
  • מלח - כף שטוחה
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    ביצה לתערובת + ביצה למריחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (540 מ"ל)
    2-2.5 כוסות מים פושרים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    2 כפות + כף לשימון הבצק
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
    לשימון הכלי
  • שומשום - כף (12 גרם)
    לפי הטעם
  • פרג - כף שטוחה (6 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר ומלח).
  • 2 להוסיף ביצה אחת, 2 כפות שמן, דבש ומים בהדרגה, אפשר לעבד במיקסר או ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מהדפנות. לישה של בערך 5-7 דקות.
  • 3 לשמן כלי, להניח את הבצק, לשמן מעט את הבצק מלמעלה עם כף שמן, להניח מגבת על הכלי ולהתפיח כשעה.
  • 4 על נייר אפייה ליצור צורות של לחמניות - יוצאות בערך 12 לחמניות.
  • 5 להתפיח כשעה נוספת, למרוח ביצה טרופה ולקשט בשומשום או פרג מעל לפי הטעם.
  • 6 לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה. אני הגשתי לכל אורח בחג לחמניה על הצלחת, פשוט מוצלח וקוצר מחמאות!
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)378243
חלבונים (גרם)10.87 6.98
פחמימות (גרם)7045
מתוכן סוכרים (גרם)7.97 5.12
שומנים (גרם)4.99 3.2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 27.08
נתרן (מ"ג)567.38364.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.16 0.1
מים (גרם)54.2234.83
ויטמין A (מק"ג)18.1311.65
ויטמין B (מ"ג)3.812.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.370.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.17
ויטמין B3 (מ"ג)2.931.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.7324.88
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.06
ויטמין C (מ"ג)5.023.22
ויטמין D (מק"ג)0.230.15
ויטמין E (מ"ג)0.120.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)95.9961.67
ברזל (מ"ג)2.641.69
מגנזיום (מ"ג)1.91.22
זרחן (מ"ג)101.7565.37
אבץ (מ"ג)0.160.1
אשלגן (מ"ג)24.7615.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.410.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 5.8% 12.7% 81.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.