דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (כ- 12 לחמניות)

  • קמח לחם - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח רגיל
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
    או 50 גרם שמרים טריים
  • מלח - כף שטוחה
  • סוכר - 1/3 כוס - סה"כ (59 גרם)
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    ביצה לתערובת + ביצה למריחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (540 מ"ל)
    2-2.5 כוסות מים פושרים
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    2 כפות + כף לשימון הבצק
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
    לשימון הכלי
  • שומשום - כף (12 גרם)
    לפי הטעם
  • פרג - כף שטוחה (6 גרם)
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות מתוקות ביתיות
לחמניות רכות ומתוקות לשנה החדשה
  • 1 בקערה לערבב את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר ומלח).
  • 2 להוסיף ביצה אחת, 2 כפות שמן, דבש ומים בהדרגה, אפשר לעבד במיקסר או ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מהדפנות. לישה של בערך 5-7 דקות.
  • 3 לשמן כלי, להניח את הבצק, לשמן מעט את הבצק מלמעלה עם כף שמן, להניח מגבת על הכלי ולהתפיח כשעה.
  • 4 על נייר אפייה ליצור צורות של לחמניות - יוצאות בערך 12 לחמניות.
  • 5 להתפיח כשעה נוספת, למרוח ביצה טרופה ולקשט בשומשום או פרג מעל לפי הטעם.
  • 6 לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה. אני הגשתי לכל אורח בחג לחמניה על הצלחת, פשוט מוצלח וקוצר מחמאות!
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 5.8% 12.7% 81.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב