דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה מושלמת לאוהבי הבטטה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכינו את הבטטות: קלפו אותן, שימו בסיר בינוני וכסו במים. בשלו עד שהן רכות. צננו מעט והפכו את הבטטות לפירה.
  • 2 חיתכו את עלי המנגולד לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ, והשרו במים קרים למשך 10 דקות. סננו ומעכו את המנגולד היטב בידיים כ- 3-2 דקות, עד שהוא מתרכך ומפריש נוזלים.
  • 3 חממו בסיר גדול מעט שמן זית, והכניסו את עלי המנגולד לשתי דקות. הורידו מהאש והוסיפו לסיר המנגולד את קוביות השום, את קוביות הבזיליקום ואת קוביות הבצל הקצוץ המטוגן/כף הבצל המוזהב. ערבבו היטב. הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור.
  • 4 בקערה נפרדת ערבבו את פירה הבטטה עם השמנת המתוקה, הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו היטב.
  • 5 הרכיבו את הלזניה לפי הסדר הבא: שכבת עלי לזניה בתחתית התבנית (שברו אותם לפי הצורך), מעליהם מעט פירה בטטות, מעל עלי מנגולד מתובלים, ולבסוף פזרו קצת גבינה מגוררת.
  • 6 חזרו על הפעולה פעמיים נוספות, ולסיום הניחו עלי לזניה ופזרו מעל את שארית הגבינה המגוררת.
  • 7 חממו את התנור לחום של 180 מעלות, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני שמכניסים לתנור ניתן לזרות מעל הלזניה מעט צנוברים לשדרוג.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות דורות.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)219172
חלבונים (גרם)8.7 6.85
פחמימות (גרם)3427
מתוכן סוכרים (גרם)3.53 2.78
שומנים (גרם)5.1 4.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.85 1.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)7.6 5.98
נתרן (מ"ג)229.27180.53
סיבים תזונתיים (גרם)2.05 1.61
מים (גרם)61.2348.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)508.74400.58
ויטמין B (מ"ג)0.930.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.913.86
ויטמין C (מ"ג)10.288.1
ויטמין E (מ"ג)0.840.66
ויטמין K (מק"ג)51.4540.51
סידן (מ"ג)125.0698.48
ברזל (מ"ג)0.790.62
מגנזיום (מ"ג)28.4822.43
זרחן (מ"ג)23.9418.85
אבץ (מ"ג)0.170.13
אשלגן (מ"ג)219.86173.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 10.2% 17.3% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה