דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מומלץ להגיש כמו מאפינס

מצרכים למתכון

65 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (60-70 יחידות מ- 10-12 רולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבליני:
  • 1 מערבבים את החלב הפושר (חשוב שיהיה פושר ולא חם או מהמקרר) עם השמרים.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה המומסת, הסוכר והמלח, ולאחר ערבוב קצר מוסיפים את החלב שבתוכו השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה ללא גושים.
  • 3 מכסים ומניחים במקום חמים למשך שעה.
  • 4 לאחר שעה על מחבת חמה ומשומנת בחמאה לטיגון יוצקים עם מצקת מהבלילה (מצקת מלאה לבליני גדול וחצי מצקת לבליני קטן - למתכון זה מומלץ בליני גדול). כאשר מופיע חורים בבליני הופכים לצד השני ומטגנים עד להשחמה.
  • 5 לאחר סיום טיגון כל הכמות מניחים להתקרר.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מפשירים את מדליוני התרד מבעוד מועד או במיקרוגל לפני השימוש.
  • 2 במחבת גדולה וחמה שמים את החמאה, התבלינים ושיני השום.
  • 3 לאחר ערבוב והמסה של החמאה מוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד, ולאחר שנספגו הנוזלים מוסיפים את החלב באיטיות וממשיכים עדיין בערבוב.
  • 4 לאחר מכן, מוסיפים את הקשקבל והתרד ומבשלים עוד 5 דקות נוספות ומכבים את האש.
  • 5 לאחר שהתערובת התקררה מורחים מהתערובות על פני הבליני המוכנים ומגלגלים לכיוון אחד, כל אחד בנפרד.
  • 6 חותכים לפרוסות עם סכין חלקה וחדה (בדומה לסושי), מסדרים ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות Des-Licious

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)62144
חלבונים (גרם)2.68 6.28
פחמימות (גרם)717
מתוכן סוכרים (גרם)0.48 1.12
שומנים (גרם)2.43 5.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.82 1.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)17.51 40.97
נתרן (מ"ג)145.56340.57
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.27
מים (גרם)2.566
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.6115.46
ויטמין B (מ"ג)80.440.19
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.53.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.07
ויטמין C (מ"ג)0.070.17
ויטמין D (מק"ג)0.060.15
ויטמין E (מ"ג)0.040.09
ויטמין K (מק"ג)0.080.19
סידן (מ"ג)33.6378.7
ברזל (מ"ג)0.070.16
מגנזיום (מ"ג)0.521.23
זרחן (מ"ג)6.6915.64
אבץ (מ"ג)0.040.1
אשלגן (מ"ג)5.7113.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 19.3% 21.3% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.