דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שמרים מהמטבח הגיאורגי
עוגת שמרים מהמטבח הגיאורגי
עוגת שמרים מהמטבח הגיאורגי
עוגת שמרים לאירועים מיוחדים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את המרגרינה המומסת, הביצים, מיץ התפוזים והמים הפושרים בהדרגה (מתחילים מ- 3/4 כוס מים ואם יש צורך מוסיפים מעט - לפי ספיגה). לקראת הסוף מוסיפים את המלח, גרידת הלימון והשמן, לשים מעט, מוסיפים את הצימוקים וממשיכים ללוש לבצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט ומתפיחים שוב למשך כחצי שעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים (תלוי בגודל שרוצים). מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה משומנת (קוטר 28 ס"מ) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 4 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שומשום ואופים תחילה למשך כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות, אח"כ מורידים ל- 150 מעלות ואופים עוד כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את כדורי הבצק אפשר גם להניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כלחמניות מתוקות.

ציוד נדרש: תבנית עגולה (קוטר 28).

את הפואני מכינים לאירועים מיוחדים (בעיקר לערב מקווה של הכלה לפני חתונתה - מסמל ברכה לשפע מכל הטוב שיש), או לכבוד שבת או חג.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237280
חלבונים (גרם)5.8 6.85
פחמימות (גרם)4047
מתוכן סוכרים (גרם)8.73 10.32
שומנים (גרם)6.16 7.28
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 2.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.94 44.85
נתרן (מ"ג)103.59122.45
סיבים תזונתיים (גרם)0.18 0.21
מים (גרם)25.6130.27
ויטמין A (מק"ג)16.4419.44
ויטמין B (מ"ג)0.690.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.176.11
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.11
ויטמין C (מ"ג)1.211.43
ויטמין D (מק"ג)0.210.25
ויטמין E (מ"ג)0.110.13
ויטמין K (מק"ג)0.160.19
סידן (מ"ג)8.4910.04
ברזל (מ"ג)0.250.3
מגנזיום (מ"ג)2.863.38
זרחן (מ"ג)24.7729.27
אבץ (מ"ג)0.150.17
אשלגן (מ"ג)44.9553.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 11.8% 11.1% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה