דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה שוקולדית לסוף השבוע

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (10 לכל רולדה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את המחמאה, הסוכר והחלמונים, וללוש היטב. להוסיף את המלח ולבסוף את המים בהדרגה ולפי הצורך. זמן הלישה כ- 7-8 דקות, הבצק נשאר מעט דביק. לקמח את הקערה מעט ולהשאיר להתפחה כשעה.
  • 2 לאחר ההתפחה לרדד למלבן ולמרוח ממרח שוקולד/נוגט/אגוזים וכדומה. ניתן לפזר מעל 50 גרם של אגוזים, צימוקים, שוקולד צ`יפס ועוד. אני פיזרתי אגוזי פקאן קצוצים דק ושוקולד צ`יפס. יוצאות סה"כ 2 רולדות כך שצריך לחלק את הבצק, ממרח השוקולד והתוספות בין שתיהן.
  • 3 לגלגל לרולדה, לחתוך את הרולדה לאורכה, לקלוע מעין צמה ולהניח שוב להתפחה כחצי שעה.
  • 4 לערבב את הביצה עם הסוכר החום, להבריש את העוגות ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות. מתקבלת עוגת שמרים פרווה מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בממרח נוטלה - אך אז העוגה תהיה חלבית.

ציוד נדרש: ניתן לאפות בתבנית קוטר 24 עגולה או אינגליש קייק.

במקום אגוזי הפקאן והשוקולד צ`יפס ניתן להוסיף כל תוספת שרוצים (50 גרם תוספת סה"כ - אפשר לחלק בין כמה תוספות).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אביבית חניה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393369
חלבונים (גרם)6.13 5.75
פחמימות (גרם)5047
מתוכן סוכרים (גרם)4.89 4.59
שומנים (גרם)18.66 17.52
מתוכם שומן רווי (גרם)7.19 6.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.94 39.38
נתרן (מ"ג)105.3198.88
סיבים תזונתיים (גרם)0.12 0.11
מים (גרם)22.0320.69
ויטמין A (מק"ג)15.7614.8
ויטמין B (מ"ג)0.230.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.825.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.08
ויטמין C (מ"ג)0.010.01
ויטמין D (מק"ג)0.220.2
ויטמין E (מ"ג)0.120.12
ויטמין K (מק"ג)0.070.07
סידן (מ"ג)7.196.75
ברזל (מ"ג)0.170.16
מגנזיום (מ"ג)2.272.13
זרחן (מ"ג)20.7419.47
אבץ (מ"ג)0.160.15
אשלגן (מ"ג)13.3312.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.410.38
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.950.89
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 24.8% 8.1% 66.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.