דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח נהדר לצליאקים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טורפים בקערה את החלמונים וחצי כוס הסוכר.
  • 2 מוסיפים תוך טריפה את השמן. מוסיפים את החלב/משקה אורז וברנדי/יין.
  • 3 מנפים את הקמחים, אבקת הקקאו ואבקת האפייה, מוסיפים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 4 יוצקים לתבנית נייר חד פעמית מלבנית בינונית או תבנית בגודל דומה מרופדת בנייר אפייה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 5-7 דקות.
  • 6 מקציפים את החלבונים בקערת המערבל. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר ומקציפים לקצף תפוח וגמיש.
  • 7 מוציאים את התבנית ומורחים את הריבה.
  • 8 על הריבה מורחים את קצף הביצים ומחזירים לתנור לאפייה עד שפני העוגה מזהיבים, כ- 20 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בתחליף סוכר ובריבה ללא סוכר. ניתן להוסיף חמאת בוטנים לריבה.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בינונית.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)139320
חלבונים (גרם)1.8 4.12
פחמימות (גרם)1841
מתוכן סוכרים (גרם)5 11.45
שומנים (גרם)6.65 15.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 1.73
כולסטרול (מ"ג)39.06 89.48
נתרן (מ"ג)61.27140.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.16 0.37
מים (גרם)7.6717.58
ויטמין A (מק"ג)13.7231.44
ויטמין B (מ"ג)0.220.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.5612.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.18
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.20.45
ויטמין E (מ"ג)0.090.22
ויטמין K (מק"ג)0.030.07
סידן (מ"ג)12.0827.68
ברזל (מ"ג)0.110.26
מגנזיום (מ"ג)1.493.41
זרחן (מ"ג)17.2439.48
אבץ (מ"ג)0.090.22
אשלגן (מ"ג)19.7645.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.42
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.461.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.9

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 25.1% 6.8% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.