דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרשקי בשר
פרשקי בשר
פרשקי בשר
מעדן מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (16-18 יחידות פרשקי)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הביצה, הוודקה והמים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את השמן והמלח, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: מאדים את הבשר במחבת (בציפוי טפלון/קרמי), מערבבים מדי פעם ומפוררים. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה והתבלינים, ומערבבים עוד כ- 8 דקות עד לריכוך הבצל (אין צורך בשמן - יש לבשר מספיק שומן בשביל האידוי).
  • 3 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים (את השאריות מגלגלים לכדורים), מכסים ומשהים במשך כ- 10 דקות.
  • 4 משטחים מעט את עיגולי הבצק, ממלאים במלית הבשר (בערך כף גדושה), סוגרים לצורת סירה והופכים כשהתפר כלפי מטה. משהים עוד כ- 10 דקות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים במחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן). מוציאים על כלי מרופד בנייר סופג.
  • 5 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא גם במלית תפוחי אדמה.

ציוד נדרש: מחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון (1/3 כוס). ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (אני השתמשתי בכוס שמן סה"כ). שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250224
חלבונים (גרם)13.74 12.28
פחמימות (גרם)2926
מתוכן סוכרים (גרם)0.68 0.61
שומנים (גרם)8.53 7.62
מתוכם שומן רווי (גרם)1.43 1.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.7 37.27
נתרן (מ"ג)431.9386.03
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.19
מים (גרם)52.7247.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.6512.2
ויטמין B (מ"ג)2.862.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.272.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.27.33
ויטמין B12 (מק"ג)1.131.01
ויטמין C (מ"ג)3.232.88
ויטמין D (מק"ג)0.080.07
ויטמין E (מ"ג)0.180.16
ויטמין K (מק"ג)28.925.83
סידן (מ"ג)12.8611.5
ברזל (מ"ג)1.271.14
מגנזיום (מ"ג)11.6310.39
זרחן (מ"ג)91.5781.84
אבץ (מ"ג)2.382.13
אשלגן (מ"ג)167.22149.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.160.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 16.6% 26.7% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה