דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (12-14 שושנים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שושני שמרים במילוי קרם וניל
משהו קצת שונה לחנוכה, צילום: ליאור טייטלר
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר.
  • 2 להוסיף 2 ביצים, תמצית וניל וחלב, ולערבל כ- 2 דקות. להוסיף את קוביות החמאה אחת אחת.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עוד 8 דקות. להניח לתפיחה לפחות 4 שעות (רצוי למשך הלילה).
  • הכנת המלית:
  • 1 לחמם את החלב עם גרגירי מקל הוניל לסף רתיחה.
  • 2 לשפוך מעט מהחלב החם לקערת החלמונים תוך כדי בחישה ולערבב. להוסיף את הסוכר והקורנפלור גם כן לחלמונים.
  • 3 להחזיר את התערובת לסיר ולבשל על אש בינונית עד שמסמיך (לבחוש כל הזמן).
  • 4 להעביר לכלי שטוח, לכסות בניילון נצמד ולקרר.
  • 5 לאחר הקירור לערבב היטב את הקרם (מומלץ במיקסר).
  • הכנת הזיגוג:
  • 1 להרתיח את הסוכר והמים רק עד להמסת הסוכר.
  • 2 לצנן.
  • הכנת השושנים:
  • 1 לרדד את הבצק למלבן גדול. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. למרוח על 3 עיגולים קרם ולהניח אותם אחד על השני כאשר כל עיגול מונח על חצי העיגול שמתחתיו.
  • 2 לגלגל מהעיגול האחרון אל העיגול הראשון כשהמילוי כלפי פנים.
  • 3 להעמיד את השושנה שנוצרה בתבנית שקעים משומנת. להמשיך כך עם יתרת הבצק.
  • 4 להתפיח עד להכפלת הנפח.
  • 5 למרוח את השושנים בביצה אחת טרופה ולאפות בחום של 170 מעלות למשך 15-25 דקות. לאחר האפייה לזגג את השושנים בזיגוג סירופ הסוכר.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר שוקולד צ`יפס או סוכר גבישי על השושנים לפני האפייה. בחנוכה מומלץ להגיש עם ריבת תות/פטל.

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי מקל הוניל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 17.8% 10.2% 72%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב