דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 173 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה והסיר)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחרוץ את העגבניות (5-6 יחידות) עם X בחלקן העליון ולחלוט אותן למשך כ- 5 דקות במים רותחים. לאחר החליטה לקלף אותן בקלות עם סכין ולקצוץ דק.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן מעט את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 3 להוסיף את השום ולהמשיך לטגן כדקה.
  • 4 להוסיף את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והמים, לערבב מעט, להוסיף את הסוכר, המלח והפלפל השחור, לערבב, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל במשך כ- 20 דקות.
  • 5 להוסיף את אטריות הפסטה שאוהבים ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 מתקבל מרק עגבניות קל להכנה, טעים ומנחם ביותר!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את סוגי הפסטה והאטריות לצורות אחרות (וגם הכמות לפי הצורך והסמיכות הרצויה - לפי העין). ניתן להמיר את הפסטה והאטריות באורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי ולפי גודל הסיר (ניתן להשתמש גם באבקת מרק ולהפחית מהמלח - אך פחות בריא ומומלץ).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14182
חלבונים (גרם)3.74 2.16
פחמימות (גרם)2112
מתוכן סוכרים (גרם)3.68 2.13
שומנים (גרם)5.09 2.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.77 0.45
נתרן (מ"ג)1,675967.59
סיבים תזונתיים (גרם)1.59 0.92
מים (גרם)117.1167.65
ליקופן (מ"ג)3.62.08
ויטמין A (מק"ג)28.4216.41
ויטמין B (מ"ג)1.080.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.660.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.099.3
ויטמין C (מ"ג)29.5917.09
ויטמין E (מ"ג)0.670.39
ויטמין K (מק"ג)3.82.19
סידן (מ"ג)22.3212.89
ברזל (מ"ג)0.960.55
מגנזיום (מ"ג)12.487.21
זרחן (מ"ג)40.2823.26
אבץ (מ"ג)0.220.13
אשלגן (מ"ג)281.85162.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 16.1% 11.8% 67.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מרק עגבניות שכיף לאכול
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה