דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים ועשיר מאוד

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנה מראש: קוצצים דק את הבצל, הפלפל הירוק החריף והסלרי (גם גבעולים וגם עלים - לשימוש נפרד בכל אחד מהם), חותכים לקוביות קטנות את הפלפל האדום, הדלעת ותפוח האדמה ומגרדים בפומפייה את הגזר והקישוא.
  • 2 בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה.
  • 3 מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף, הסלרי (רק גבעולים - את עלי הסלרי שומרים לסוף), הדלעת ותפוח האדמה, וממשיכים לטגן למשך עוד כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את הגריסים, העדשים הכתומות, הכורכום והפלפל השחור, וממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות.
  • 5 מוסיפים כ- 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר והקישוא המגורדים ומבשלים כחצי שעה.
  • 6 מוסיפים את אבקת מרק העוף, המלח, האטריות ועלי הסלרי הקצוצים, מבשלים עוד כ- 10 דקות והמרק מוכן (במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך).
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא חובה להשתמש באבקת מרק עוף (גם לא מומלץ מבחינה בריאותית).ניתן להוסיף במקום אבקת המרק מעט יותר מלח יחד עם כפית (לפי הטעם) חוואייג` למרק, או פשוט להוסיף ציר עוף שיוסיף לטעם.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)164101
חלבונים (גרם)5.75 3.56
פחמימות (גרם)2717
מתוכן סוכרים (גרם)3.68 2.28
שומנים (גרם)4.15 2.57
מתוכם שומן רווי (גרם)0.31 0.19
נתרן (מ"ג)673.25416.55
סיבים תזונתיים (גרם)7.33 4.54
מים (גרם)114.1670.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)275.93170.72
ויטמין B (מ"ג)2.161.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.080.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.7146.84
ויטמין C (מ"ג)26.8616.62
ויטמין E (מ"ג)0.70.43
ויטמין K (מק"ג)9.876.11
סידן (מ"ג)32.9520.39
ברזל (מ"ג)1.71.05
מגנזיום (מ"ג)30.9219.13
זרחן (מ"ג)91.0556.33
אבץ (מ"ג)0.830.52
אשלגן (מ"ג)455.02281.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.5% 9.3% 13% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?