דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצ`פורי פיתה
חצ`פורי פיתה
חצ`פורי פיתה
גרסא מקורית לחצ`פורי הנפלא

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 174 גרם למנה\יחידה (כ- 10 פיתות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש והמים הפושרים בהדרגה. את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה, מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ, ממלאים במלית הגבינות (לאחר שמערבבים את כל הגבינות עם הביצה - בערך כף לכל כדור), מרימים את קצוות הבצק וסוגרים (מעין צורת פרח - כמו בתמונה 3). לוחצים קלות ומשטחים מעט מלמעלה, מכסים ומשהים כ- 15 דקות.
  • 4 מרדדים את הבצק הממולא (כשהסגירה כלפי מעלה) לעלה בעובי כס"מ. מחממים מחבת יציקה (ציפוי טפלון/קרמי), משמנים במעט שמן (מתוך 5 הכפות) את המחבת ואת פני הבצק, מפזרים מעל מעט שומשום, משהים למנוחה כ- 10 דקות ומניחים על המחבת.
  • 5 מטגנים כל צד כ- 3 דקות על אש בינונית עד הזהבה (אפשר גם לאפות: מורחים מעט שמן על פני הבצק, מפזרים מעט שומשום, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משהים למנוחה כ- 10 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 10 דקות עד הזהבה).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)410236
חלבונים (גרם)18.74 10.78
פחמימות (גרם)5230
מתוכן סוכרים (גרם)2.26 1.3
שומנים (גרם)14.38 8.27
מתוכם שומן רווי (גרם)4.18 2.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)41.8 24.05
נתרן (מ"ג)758.08436.18
סיבים תזונתיים (גרם)0.36 0.21
מים (גרם)41.323.76
ויטמין A (מק"ג)10.886.26
ויטמין B (מק"ג)0.1692.36
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.211.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.03
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.140.08
ויטמין E (מ"ג)0.070.04
ויטמין K (מק"ג)0.020.01
סידן (מ"ג)225.79129.91
ברזל (מ"ג)0.130.07
מגנזיום (מ"ג)1.20.69
זרחן (מ"ג)13.57.77
אבץ (מ"ג)0.090.05
אשלגן (מ"ג)9.955.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 16.9% 22% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.