דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעם פשוט מושלם

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 487 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ראשית חותכים את הירקות לקוביות קטנות או קוצצים במעבד מזון (חוץ מהבצל).
  • 2 חותכים את הבצל לקוביות גסות, מביאים לטיגון עם שמן הזית להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון נוסף של 2 דקות.
  • 3 אחרי הזהבת הבצל וטיגון השום, מוסיפים את כל הירקות החתוכים לסיר וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד להשחמה קלה של כל הירקות.
  • 4 אחרי שהירקות מושחמים מוסיפים מים רתוחים עד כ- 10 ס"מ מעל כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה של כ- 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים האש ומכסים את הסיר.
  • 5 במהלך הבישול ועד לסיומו יש לדאוג שיש מים כ- 5 ס"מ מעל הירקות.
  • 6 מבשלים עד שהירקות מתרככים במשך כ- 40 דקות. כשהירקות חתוכים לקוביות קטנות זמן הבישול מתקצר.
  • 7 טוחנים את הירקות במעבד מזון או ב"סטיק".
  • 8 מתבלים במלח, פלפל ובמוסקט, ואם יש מוסיפים שמנת מתוקה (לא חובה).
  • 9 מוסיפים על צלחת ההגשה את אגוזי המלך, רכז הרימונים, שמן הזית ופלפל השאטה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כמובן שניתן להגיש את המרק ללא טחינה.

ציוד נדרש: סיר 8 ליטר.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירמה קזר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39381
חלבונים (גרם)6.82 1.4
פחמימות (גרם)6213
מתוכן סוכרים (גרם)16.57 3.41
שומנים (גרם)15.12 3.11
מתוכם שומן רווי (גרם)7.27 1.49
כולסטרול (מ"ג)35 7.19
נתרן (מ"ג)178.5936.7
סיבים תזונתיים (גרם)10.66 2.19
מים (גרם)382.1578.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,359279.2
ויטמין B (מ"ג)5.091.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.490.51
ויטמין B5 (מ"ג)1.350.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.760.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.8310.86
ויטמין C (מ"ג)31.056.38
ויטמין E (מ"ג)1.930.4
ויטמין K (מק"ג)14.673.01
סידן (מ"ג)106.6921.93
ברזל (מ"ג)1.920.39
מגנזיום (מ"ג)65.7113.5
זרחן (מ"ג)163.9133.68
אבץ (מ"ג)1.090.22
אשלגן (מ"ג)1,028211.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.3% 16.1% 7.2% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה