דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף עם תפוח אדמה
עוף עם תפוח אדמה
עוף עם תפוחי אדמה בכורכום

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 527 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן קלות בסיר את הבצל בשמן המעורבב עם הכורכום.
  • 2 לפרק את שלושת הכרעיים לשוק וירך. לתבל את הכרעיים במחצית המלח והפלפל השחור משני הצדדים, להוסיף לסיר עם הבצל ולטגן משני הצדדים.
  • 3 להוסיף את המים ואת התיבוליות, ולבשל כ- 10 דקות.
  • 4 לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות גדולות, לתבל במחצית השנייה של המלח והפלפל השחור, לערבב היטב ולהוסיף לסיר.
  • 5 לערבב את כל המצרכים בסיר כך שכל תפוחי האדמה יקבלו את הצבע הצהוב של הכורכום.
  • 6 לבשל עוד כ- 45 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים (מדי פעם לערבב תוך כדי הבישול). ארוחת הצהריים האולטימטיבית!
  • 7 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)580110
חלבונים (גרם)40.04 7.6
פחמימות (גרם)6412
מתוכן סוכרים (גרם)4.95 0.94
שומנים (גרם)18.09 3.43
מתוכם שומן רווי (גרם)4.19 0.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.170.03
כולסטרול (מ"ג)110.45 20.96
נתרן (מ"ג)1,007191.15
סיבים תזונתיים (גרם)5.98 1.13
מים (גרם)398.4575.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.164.02
ויטמין B (מ"ג)16.163.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.390.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.07
ויטמין B3 (מ"ג)11.042.09
ויטמין B5 (מ"ג)3.050.58
ויטמין B6 (מ"ג)1.30.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.238.39
ויטמין B12 (מק"ג)0.410.08
ויטמין C (מ"ג)23.814.52
ויטמין E (מ"ג)0.060.01
ויטמין K (מק"ג)6.41.22
סידן (מ"ג)51.939.85
ברזל (מ"ג)2.840.54
מגנזיום (מ"ג)92.4117.54
זרחן (מ"ג)351.8266.76
אבץ (מ"ג)4.690.89
אשלגן (מ"ג)1,322250.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.490.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.070.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.490.66
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.050.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 14.1% 31.3% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?