דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 48 מנות מ- 4 כרוכיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגות דניש שמרים
עוגה אישית במילויים שונים
  • הכנת הבצק (הבצק הוא בצק שמרים עלים/כרוך):
  • 1 מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך.
  • 2 מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 3 מחלקים את החמאה לשניים.
  • 4 מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים 100 גרם חמאה על 3/4 מהבצק ומקפלים כקיפולי בצק עלים. מכניסים למקרר לפחות לשעה.
  • 5 מוציאים ומרדדים שוב לעלה, מורחים את 100 גרם החמאה הנותרת, ושוב מקפלים קיפול עלים.
  • 6 מכניסים למקרר לכמה שעות וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעמיים.
  • 7 עוטפים את הבצק ומניחים ללילה במקרר.
  • 8 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ, מורחים מחצית מכל מלית, מגלגלים לכרוכית וחותכים ל- 12 פרוסות.
  • 9 מניחים על נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, מתפיחים כחצי שעה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הכנת מילוי האגוזים (מספיק ל- 2 כרוכיות):
  • מאחדים את כל החומרים ומניחים בצד.
  • הכנת מילוי הפטיסייר (מספיק לכרוכית אחת):
  • 1 בסיר מחממים כוס חלב עם מקל וניל חצוי.
  • 2 בקערה טורפים ביצה, מוסיפים קורנפלור מעורבב עם סוכר וחצי כוס חלב לביצה, שופכים לחלב בסיר את התערובת.
  • 3 ממשיכים לערבב עד שנוצר קרם סמיך, מורידים מהאש ומקררים מעט, מוסיפים את החמאה והצימוקים.
  • הכנת מילוי הקינמון (מספיק לכרוכית אחת):
  • 1 מערבבים את הסוכר עם הקינמון.
  • 2 מורחים את החמאה על כל הבצק ועליו מפזרים את הסוכר והקינמון.

הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל. מהבצק אפשר להכין גם 4 כרוכיות שלמות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 29.1% 9.3% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב