דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה בורגול עיראקית
קובה בורגול עיראקית
אחת הקובות הטעימות ביותר בעולם

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (16-18 קובות בורגול)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את המלית: במחבת עם ציפוי טפלון/קרמי מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר, מאדים ומפוררים תוך כדי ערבוב. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את השום, התבלינים והפטרוזיליה, וממשיכים לערבב ולאדות עוד כ- 5 דקות. בסוף מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומוכן.
  • 2 הכנת המעטפת: משרים את הבורגול במים כחצי שעה, מעבירים למסננת וסוחטים מנוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסולת והקמח, ומערבבים. מוסיפים את השמן, התבלינים והביצה, וממשיכים לערבב וללוש עד לקבלת עיסה אחידה. משהים למשך כ- 20 דקות.
  • 3 לוקחים מעט מהמעטפת (כל פעם מרטיבים את הידיים), משטחים לעלה דק על כף היד, ממלאים במלית הבשר (כף בערך), סוגרים ומעצבים לאורך קערית היד צורה של קובה מאורכת.
  • 4 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה (ראו מידע נוסף), ומוציאים על נייר סופג.
  • 5 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד טחינה ביתית. מי שאוהב יכול להחליף את המוסקט בהל.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון (1/2 כוס). יש לטגן בשמן עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203241
חלבונים (גרם)8.79 10.44
פחמימות (גרם)1315
מתוכן סוכרים (גרם)0.48 0.57
שומנים (גרם)12.87 15.29
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 1.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)32.76 38.92
נתרן (מ"ג)434.57516.26
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 0.8
מים (גרם)27.2632.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.516.04
ויטמין B (מ"ג)1.982.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.531.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.58.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.770.91
ויטמין C (מ"ג)2.943.5
ויטמין D (מק"ג)0.080.1
ויטמין E (מ"ג)0.150.17
ויטמין K (מק"ג)28.0333.3
סידן (מ"ג)12.2414.54
ברזל (מ"ג)0.991.18
מגנזיום (מ"ג)9.0910.8
זרחן (מ"ג)66.2478.69
אבץ (מ"ג)1.631.94
אשלגן (מ"ג)125.48149.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 36.8% 25.1% 36.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.