דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה טבעונית טעימה ביותר

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 315 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים מראש את העדשים השחורות במים לפחות במשך כ- 4 שעות. ניתן להשרות מראש כמות גדולה של עדשים, להקפיא ולהשתמש בכל פעם במידת הצורך.
  • 2 מבשלים את שני סוגי האורז ואת העדשים יחד באותו הסיר (סיר מכוסה) עם שתיים וחצי כוסות מים במשך כחצי שעה.
  • 3 מכינים את הטופו - בקערית שמים 3 כפות מים, פפריקה חריפה, כמון ותימין יבש, ומערבבים.
  • 4 חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים לקערית עם המים והתבלינים.
  • 5 שופכים את תכולת הקערית לתבנית טוסטר אובן (או תנור) מרופדת בנייר אלומיניום (ניתן לשמן את נייר האלומיניום מעט על מנת להקל על חילוץ קוביות הטופו המוכנות לאחר האפייה, אבל לא חובה), ומסדרים עליה את קוביות הטופו. שופכים על הטופו את שארית הרוטב שהכנו.
  • 6 זורים מעט מלח גס על קוביות הטופו, ומכניסים לטוסטר אובן (או לתנור)
  • למשך כ- 15 דקות עד שהטופו משחים ונעשה קריספי וקל יותר.
  • 7 קוצצים את הבצל ואת אגוזי המלך.
  • 8 מחממים מעט שמן זית במחבת קטנה ומטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שהוא נעשה שקוף ומתרכך.
  • 9 מוסיפים לבצל את האגוזים וממשיכים לטגן עוד כ- 3-4 דקות.
  • 10 מערבבים את האורז והעדשים המבושלים עם הטופו האפוי, הבצל והאגוזים. אפשר לסחוט מעל מעט מיץ לימון ולערבב היטב.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל פרץ

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28992
חלבונים (גרם)14.58 4.62
פחמימות (גרם)3010
מתוכן סוכרים (גרם)1.93 0.61
שומנים (גרם)12.46 3.95
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 0.5
נתרן (מ"ג)1,131358.86
סיבים תזונתיים (גרם)3.3 1.05
מים (גרם)201.964.05
ויטמין A (מק"ג)0.980.31
ויטמין B (מ"ג)0.680.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.8514.23
ויטמין C (מ"ג)3.341.06
ויטמין E (מ"ג)0.070.02
ויטמין K (מק"ג)9.092.88
סידן (מ"ג)159.7650.68
ברזל (מ"ג)1.410.45
מגנזיום (מ"ג)13.924.42
זרחן (מ"ג)50.3415.97
אבץ (מ"ג)0.380.12
אשלגן (מ"ג)174.0555.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 20.6% 24.1% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.