דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים ומהיר להכנה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • עדשים -  כוסות - סה"כ (255 גרם)
    כתומות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים דק דק
  • סלרי - כרפס - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (33 גרם)
    קצוץ דק (עלים)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד גס
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה דק
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף גדושה (23 גרם)
    ללא מונוסודיום - או מלח
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למלא סיר עם מים, להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל על אש גבוהה.
  • 2 להוסיף את הגזר המגורד והסלרי הקצוץ, ולהביא לרתיחה.
  • 3 כעת יש להנמיך את האש ולבשל על אש בינונית. את העדשים הכתומות יש לשטוף במי ברז במסננת, לאחר מכן להוסיף למרק ולערבב.
  • 4 להוסיף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (או מלח), פלפל שחור ושמן זית, ולערבב.
  • 5 לבשל במשך כ- 30-40 דקות עד ריכוך העדשים, ואז להוסיף את הכוסברה הקצוצה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי לדעת שהעדשים הכתומות מתרככות מהר ולכן זמן הבישול לא ארוך.

ציוד נדרש: גודל סיר בינוני-גדול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11990
חלבונים (גרם)5.93 4.48
פחמימות (גרם)2015
מתוכן סוכרים (גרם)3.5 2.64
שומנים (גרם)2.36 1.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.33 0.25
נתרן (מ"ג)89.0967.28
סיבים תזונתיים (גרם)5.55 4.19
מים (גרם)103.3178.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)210.79159.21
ויטמין B (מ"ג)1.781.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)105.9580.02
ויטמין C (מ"ג)4.963.74
ויטמין E (מ"ג)0.440.33
ויטמין K (מק"ג)19.814.95
סידן (מ"ג)34.2225.84
ברזל (מ"ג)21.51
מגנזיום (מ"ג)27.0820.46
זרחן (מ"ג)114.7786.68
אבץ (מ"ג)0.790.6
אשלגן (מ"ג)365.47276.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.6% 7.1% 17.8% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה