דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם כפרי עם פטריות שיטאקי
לחם כפרי עם פטריות שיטאקי
לחם כפרי עם פטריות שיטאקי
לחם ביתי נהדר עם פטריות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה יש לערבב את כל המרכיבים חוץ מפטריות השיטאקי, עד שנוצרת עיסת בצק גדולה.
  • 2 לחתוך את פטריות השיטאקי דק ולהקפיץ על מחבת חמה עם מעט שמן עד שהן מושחמות.
  • 3 להוסיף את הפטריות אחרי שהצטננו קצת לעיסת הבצק, וללוש מעט עד שהן נטמעות בעיסה.
  • 4 להוציא את העיסה מהקערה וללוש אותה כ- 50 פעמים.
  • 5 לחתוך את העיסה לחתיכות קטנות בעזרת סכין חדה ולהניח את החתיכות אחת על השנייה חזרה בתוך הקערה, לכסות ולחכות כ- 10 דקות.
  • 6 להוציא את הבצק בפעם השנייה מהקערה, ללוש כ- 10 פעמים ולחזור שוב על סעיף 3.
  • 7 לשמן סיר לתנור ממתכת יצוקה או מחימר.
  • 8 להוציא את הבצק בפעם השלישית מהקערה, לעצב לו צורה עגולה, להניח בסיר לתנור, לכסות ולהכניס למקרר לתפיחה איטית במשך כל הלילה (12-18 שעות).
  • 9 לחמם את התנור ל- 250 מעלות ולהוציא את הסיר מהמקרר.
  • 10 אחרי 30 דקות להכניס את הסיר עם המכסה לקומה הראשונה בתנור.
  • 11 אחרי 25 דקות להסיר את מכסה הסיר, להוריד את הטמפרטורה ל- 200 מעלות ולהשאיר בתנור עד 30 דקות.
  • 12 להוציא את הלחם מהתנור, אחרי 5-10 דקות להוציא את הלחם מהסיר ולצנן על רשת.
  • 13 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יוצאת כיכר לחם אחת גדולה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורן בנאי קמלגרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)122195
חלבונים (גרם)3.2 5.09
פחמימות (גרם)2539
מתוכן סוכרים (גרם)0.23 0.36
שומנים (גרם)2.04 3.25
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.18
נתרן (מ"ג)536.67854.4
סיבים תזונתיים (גרם)1.87 2.97
מים (גרם)27.0743.1
ויטמין B (מ"ג)0.340.55
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.312.09
ויטמין C (מ"ג)0.020.03
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.171.87
ברזל (מ"ג)0.030.05
מגנזיום (מ"ג)1.111.76
זרחן (מ"ג)1.812.89
אבץ (מ"ג)0.090.14
אשלגן (מ"ג)7.4211.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 6.4% 10% 77.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.