דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בצל טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 595 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים את החמאה בשמן. מוסיפים את הבצלים (חתוכים לטבעות דקות) והתימין, ומאדים בסיר סגור כרבע שעה (מערבבים מדי פעם).
  • 2 מוסיפים את הסוכר והמלח, ומאדים עוד רבע שעה. מוציאים את התימין, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב בעזרת כף עץ, תוך קרצוף תחתית הסיר.
  • 3 מוסיפים את היין הלבן ובוחשים היטב עד לצמצום היין. מוסיפים גם את החלב, מערבבים כדי שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את המים.
  • 4 מרתיחים, מבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.
  • 5 מוסיפים את עלי הדפנה וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות. מפזרים את גבינת הפרמזן ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור למשך כ- 5 דקות. הרי לכם מרק בצל צרפתי קלאסי!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם קרוטונים או פרוסות באגט אפויות עם שום וגבינה (מומלץ גרוייר או אמנטל).

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26745
חלבונים (גרם)6.76 1.14
פחמימות (גרם)346
מתוכן סוכרים (גרם)13.52 2.27
שומנים (גרם)10.51 1.77
מתוכם שומן רווי (גרם)4.43 0.75
כולסטרול (מ"ג)24.81 4.17
נתרן (מ"ג)654.53110.04
סיבים תזונתיים (גרם)3.87 0.65
מים (גרם)475.8379.99
ויטמין A (מק"ג)1.710.29
ויטמין B (מ"ג)1.330.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.460.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.786.85
ויטמין C (מ"ג)14.832.49
ויטמין E (מ"ג)0.050.01
ויטמין K (מק"ג)1.340.23
סידן (מ"ג)149.6625.16
ברזל (מ"ג)0.80.13
מגנזיום (מ"ג)33.525.63
זרחן (מ"ג)94.6415.91
אבץ (מ"ג)0.60.1
אשלגן (מ"ג)449.3875.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 19.2% 12.4% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה