דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 168 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שיש שמנת ותותים
מרשימה וטעימה ביותר
  • הכנת הבסיס:
  • 1 להקציף את הביצים השלמות כ- 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר. להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה - זה בסדר). להוסיף ידנית גם את הקמח התופח והשמן, ולערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 לשמן היטב רק את התחתית של התבנית הקפיצית בקוטר 26 (זה חשוב למניעת הידבקות העוגה לתבנית), למזוג את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה ולאפות בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי.
  • 3 לקרר את בסיס העוגה.
  • הכנת רוטב התותים:
  • 1 לשטוף 3/4 חבילה של תותים ולהסיר את הגבעול (כ- 13 יחידות). את היתרה לשמור לקישוט.
  • 2 לטחון בבלנדר עם הסוכר והלימון, לסנן את הרוטב ולהניח בצד בקערית.
  • הכנת הקרם:
  • 1 להכין את הג`לטין: בקערית זכוכית לשים את אבקת הג`לטין וחצי כוס מים מהברז, לערבב עד שאין גושים. להכניס לחימום במיקרוגל לדקה אחת, לערבב עד שהנוזל צלול (ללא גרגרים). במידה וצריך, להכניס לחימום קצר נוסף. להניח בצד.
  • 2 בקערה לשים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה (שני הסוגים), הסוכר (3/4 כוס) וסוכר הוניל. לערבב היטב בעזרת כף עד שהסוכר נמס.
  • 3 בקערת המיקסר להקציף את השמנת המתוקה והסוכר (1/4 כוס) עד לקבלת קצפת יציבה (לא להקציף יותר מדי, שהשמנת לא תהפוך לחמאה).
  • 4 להוסיף את גבינות השמנת לקערת המיקסר, לערבב מעט, להוסיף 3/4 מכמות הג`לטין לתערובת ולהקציף עד שהתערובת אחידה (לא הרבה). את יתרת הג`לטין להוסיף לרוטב התותים ולערבב ידנית.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 ליישר ידנית את בסיס העוגה ולהרטיב עם המים הקרים והסוכר (לערבב היטב).
  • 2 לפזר חצי מכמות הקרם ומעל חצי מכמות רוטב התותים, לערבב את שתי התערובות יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך בצורות מעגליות.
  • 3 למזוג את יתרת הקרם ויתרת רוטב התותים ושוב לערבב יחד למרקם שיש עם שיפוד או מזלג הפוך. להכניס את העוגה למקרר ל- 8 שעות לפחות (אם אין זמן - שעתיים בפריזר ואז למקרר).
  • 4 לקשט עם תותים שלמים (כולל הגבעול) ולהתענג.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 37.5% 8.3% 53%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב