דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קדרה טעימה במיוחד, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 1.2 ק"ג למנה\יחידה

  • בסיס התבשיל
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    שמן צמחי (קנולה/תירס/חמניות)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • פלפל אדום חריף - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (7 גרם)
    או ירוק
  • פפריקה - כפית שטוחה
  • רסק עגבניות - כף (17 גרם)
  • יין אדום - בקבוק זכוכית (750 מ"ל)
  • סלרי אמריקאי - 1/2 חבילה
  • עלי דפנה - 3 יחידות
  • פלפל אנגלי - 4 יחידות
  • להשחמת הבשר
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    לפי הצורך לטבילת הבשר
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • מרכיבי הקדרה
  • שום - 10 שיניים
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
    טרי קצוץ
  • בצל - 4 יחידות קטנות - סה"כ (252 גרם)
  • גזר - 4 יחידות קטנות ללא קליפה - סה"כ (216 גרם)
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
  • כתף טלה - 1.2 ק"ג
    או צוואר טלה (כמו במקור)
  • מים - לפי הצורך
    או ציר עוף/ציר בקר
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 חותכים את כל ירקות הבסיס לקוביות זהות וקטנות (ס"מ על ס"מ).
  • 2 מעבירים לסיר ביחד עם השמן ומאדים בחום גבוה עד להשחמה ושבירה של הירקות.
  • 3 מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה), ומאדים כ- 4 דקות נוספות, מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ- 35-40 דקות נוספות.
  • השחמת הבשר:
  • 1 מתבלים את הבשר במלח ופלפל לפי הטעם (הבשר פרוס או שלם, 4 חתיכות ל- 4 מנות).
  • 2 מקמחים ומטגנים על חום בינוני כ- 4-5 דקות מכל צד להשחמה יפה. הצבע הרצוי הוא חום זהב. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון (ראו מידע נוסף - הכמות במתכון היא כמות מוערכת שנספגת בבשר).
  • הרכבת הקדרה:
  • 1 בתנור: מחממים תנור ל- 170 מעלות. בתבנית עמוקה מסדרים את הבסיס ואת כל מרכיבי הקדרה (ירקות שלמים או בגודל הרצוי להגשה), ממלאים נוזל (ציר או מים) כ- 1 ס"מ נמוך יותר מהבשר, משלימים מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים היטב בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור ל- 2-3 שעות.
  • 2 בסיר: מסדרים את הבסיס וכל מרכיבי הקדרה בסיר בסדר הבא: בסיס הקדרה, הירקות (שלמים או בגודל הרצוי להגשה), הבשר והנוזל בגובה שכמעט מכסה את הבשר והירקות. מבשלים עם מכסה על אש קטנה כ- 2-3 שעות.
  • 3 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 יש להכין יום מראש, הטעמים יהיו טובים יותר ומלאים יותר.
  • 2 לא לחמם במיקרו, אלא באותה שיטת בישול שבחרתם לקדירה.
  • טוויסטים - מספר דברים שאפשר להוסיף שיהפכו קדירה מעולה למעניינת ומיוחדת:
  • 1 להחליף חלק מהנוזלים למיץ תפוחים.
  • 2 להחליף חלק מהנוזל למיץ תפוזים.
  • 3 להוסיף מעט וורצ`סטשייר.
  • 4 להוסיף מעט חזרת.
  • 5 להוסיף חתיכות חזה אווז מעושן.
  • 6 להוסיף פטריות.
  • 7 להוסיף יין פורט.

כמות השמן במתכון להשחמת הבשר היא כמות מוערכת הנספגת בבשר לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לטיגון, שברובו נשאר במחבת. הערך התזונתי לא כולל את הסלרי האמריקאי, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה במידת ואופים. את הבשר אפשר להגיש גם על העצם במידה ורוצים.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,522127
חלבונים (גרם)81.53 6.81
פחמימות (גרם)867
מתוכן סוכרים (גרם)18.99 1.59
שומנים (גרם)79.45 6.64
מתוכם שומן רווי (גרם)24.54 2.05
כולסטרול (מ"ג)285 23.81
נתרן (מ"ג)2,298192.02
סיבים תזונתיים (גרם)11.07 0.92
מים (גרם)911.4976.15
ליקופן (מ"ג)5.230.44
ויטמין A (מק"ג)1,05187.78
ויטמין B (מ"ג)31.842.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.730.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.040.09
ויטמין B3 (מ"ג)24.372.04
ויטמין B5 (מ"ג)3.760.31
ויטמין B6 (מ"ג)1.790.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)144.8712.1
ויטמין B12 (מק"ג)8.340.7
ויטמין C (מ"ג)75.666.32
ויטמין E (מ"ג)2.680.22
ויטמין K (מק"ג)40.253.36
סידן (מ"ג)236.2619.74
ברזל (מ"ג)10.10.84
מגנזיום (מ"ג)189.1415.8
זרחן (מ"ג)886.3974.05
אבץ (מ"ג)18.521.55
אשלגן (מ"ג)2,826236.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.550.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.820.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.510.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)23.351.95
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)21.241.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 30.8% 31.6% 33.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.