דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גנאש שוקולד
עוגת גנאש שוקולד
עוגת גנאש שוקולד
עוגת שוקולד שכיף לאכול

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חממו את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
  • 2 ערבבו יחד את השמן, הביצים, הסוכר, סוכר הוניל, היוגורט והשמנת החמוצה למסה אחידה.
  • 3 נפו לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
  • 4 הוסיפו את תערובת הקמח והקקאו אל המסה הרטובה, וערבבו לאיחוד (השתדלו לא לערבב יותר מדי).
  • 5 העבירו את המסה האחידה אל תבנית משומנת קלות (תבנית עגולה 24 ס"מ), והכניסו לאפייה של כ- 40 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פרורים סביבו).
  • 6 צננו את העוגה כ- 10 דקות.
  • 7 בינתיים הכינו את הגנאש: בסיר קטן וחסין אש הביאו את השמנת המתוקה לידי רתיחה.
  • 8 שיפכו את השמנת המתוקה הרותחת מעל השוקולד. המתינו דקה וערבבו היטב עד שכל השוקולד ימס ונוצר גנאש רך ומבריק.
  • 9 הוסיפו את הברנדי, ערבבו מעט ושיפכו מעל העוגה (כשהיא עדיין בתוך התבנית).
  • 10 הניחו את העוגה לצינון מלא בטמפרטורת החדר, ואח"כ העבירו ללילה במקרר (העוגה הרבה יותר טעימה לאחר מנוחת לילה במקרר).
  • 11 הוציאו את העוגה מהתבנית, קשטו עם כמה תותים טריים ומעט שוקולד מגורר, והגישו אותה כשהיא בטמפרטורת החדר.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)645349
חלבונים (גרם)9.13 4.94
פחמימות (גרם)5630
מתוכן סוכרים (גרם)19.73 10.66
שומנים (גרם)42.24 22.83
מתוכם שומן רווי (גרם)12.45 6.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)109.74 59.32
נתרן (מ"ג)227.32122.88
סיבים תזונתיים (גרם)1.42 0.77
מים (גרם)22.8512.35
ויטמין A (מק"ג)32.7417.7
ויטמין B (מ"ג)0.580.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.636.29
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.1
ויטמין C (מ"ג)4.712.54
ויטמין D (מק"ג)0.420.23
ויטמין E (מ"ג)0.240.13
ויטמין K (מק"ג)0.260.14
סידן (מ"ג)59.6832.26
ברזל (מ"ג)0.420.23
מגנזיום (מ"ג)5.232.83
זרחן (מ"ג)48.9326.45
אבץ (מ"ג)0.30.16
אשלגן (מ"ג)55.730.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.730.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 38.7% 8.4% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.