דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן נוסף מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 432 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים דק במעבד מזון פטרוזיליה, בצל ושום יחד, ומערבבים בקערה יחד עם הבשר (רצוי עם מעט שומן - מוסיף לרכות ולטעם) ושאר החומרים לכופתאות. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים ויוצרים קציצות קטנות (כ- 25).
  • 2 מרתיחים בסיר גדול כ- 2 ליטר מים, מוסיפים תפוחי אדמה, מבשלים כ- 3 דקות, מוסיפים את הכופתאות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר כ- 5 דקות מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ, ומנקים שאריות חלבון שמפריש הבשר על פני המים.
  • 3 מוסיפים גזר ואפונה ומבשלים עוד כחצי שעה.
  • 4 מוסיפים אבקת מרק עוף, רסק עגבניות, סלרי ושמיר, מבשלים עוד כ- 10 דקות והמרק מוכן (במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17941
חלבונים (גרם)19.32 4.47
פחמימות (גרם)154
מתוכן סוכרים (גרם)1.99 0.46
שומנים (גרם)4.44 1.03
מתוכם שומן רווי (גרם)1.9 0.44
כולסטרול (מ"ג)47.7 11.04
נתרן (מ"ג)706.92163.55
סיבים תזונתיים (גרם)2.66 0.62
מים (גרם)369.1885.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)151.5235.05
ויטמין B (מ"ג)5.791.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.471.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.630.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.436.58
ויטמין B12 (מק"ג)1.540.36
ויטמין C (מ"ג)14.393.33
ויטמין E (מ"ג)0.450.1
ויטמין K (מק"ג)68.1115.76
סידן (מ"ג)45.6110.55
ברזל (מ"ג)2.760.64
מגנזיום (מ"ג)35.138.13
זרחן (מ"ג)175.2540.54
אבץ (מ"ג)4.361.01
אשלגן (מ"ג)557.48128.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 10.7% 46.4% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?