דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרישה
לביבות כרישה
לביבות כרישה
לביבות כרישה שמזכירות טעם של בית

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לביבות כרישה (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם מי מלח לבשל את הכרישות ותפוחי האדמה למשך כחצי שעה עד לריכוך, להעביר למסננת, לסחוט את הנוזלים ולרסק בממחה (כמו פירה).
  • 2 להוסיף את הביצים, פירורי הלחם, התבלינים והקמחים, ולערבב היטב לקבלת מרקם אחיד.
  • 3 לטגן את הלביבות בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) עד להשחמה יפה ולהעביר לנייר סופג. מתקבלות לביבות כרישה ביתיות וטעימות במיוחד!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למראה חגיגי יותר - לפני הטיגון לקמח בפירורי לחם משני הצדדים ולטגן. בפסח אפשר להכין במקום הקמחים עם קמח מצה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס). הערך התזונתי לא כולל את מי הבישול. הקרדיט למתכון הוא לאמא שלי - שרה אוסטר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)96136
חלבונים (גרם)1.69 2.4
פחמימות (גרם)912
מתוכן סוכרים (גרם)0.94 1.33
שומנים (גרם)6.31 8.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.59 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 35.88
נתרן (מ"ג)104.44148.14
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 1.03
מים (גרם)52.4674.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)25.2735.84
ויטמין B (מ"ג)0.761.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.340.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.4119.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין C (מ"ג)2.964.2
ויטמין D (מק"ג)0.140.2
ויטמין E (מ"ג)0.250.36
ויטמין K (מק"ג)9.4113.35
סידן (מ"ג)16.6523.61
ברזל (מ"ג)0.610.87
מגנזיום (מ"ג)1014.18
זרחן (מ"ג)27.7539.36
אבץ (מ"ג)0.170.24
אשלגן (מ"ג)106.98151.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.260.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.240.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 36.4% 9.8% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה