דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי אדמה והגזרים למשך כ- 15-20 דקות עד לריכוך מלא.
  • 2 לקלף את תפוחי האדמה והגזרים ולמעוך לפירה (אפשר גם לגרד בפומפייה במידה ולא רוצים לביבות רכות יחסית).
  • 3 להוסיף את הביצים, קמח תפוחי האדמה, המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב את התערובת.
  • 4 לחמם את השמן במחבת, ליצור לביבות ולטגן משני הצדדים עד להזהבה.
  • 5 להניח על נייר סופג ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש בסנדוויץ` עם חומוס ועמבה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה/קטנה יותר של שמן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)84109
חלבונים (גרם)1.76 2.29
פחמימות (גרם)1115
מתוכן סוכרים (גרם)1.18 1.54
שומנים (גרם)3.49 4.55
מתוכם שומן רווי (גרם)0.41 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 32.94
נתרן (מ"ג)156.16203.34
סיבים תזונתיים (גרם)1.46 1.91
מים (גרם)58.8276.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)208.55271.55
ויטמין B (מ"ג)1.361.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.2513.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.08
ויטמין C (מ"ג)3.975.17
ויטמין D (מק"ג)0.140.18
ויטמין E (מ"ג)0.310.41
ויטמין K (מק"ג)4.135.37
סידן (מ"ג)14.3418.67
ברזל (מ"ג)0.340.44
מגנזיום (מ"ג)11.6415.15
זרחן (מ"ג)37.3748.66
אבץ (מ"ג)0.250.32
אשלגן (מ"ג)202.83264.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 19.3% 9.7% 62.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.