דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה לוקוס עם קרם ברוקולי ואספרגוס
פילה לוקוס עם קרם ברוקולי ואספרגוס
פילה דג לוקוס מושלם למנה ראשונה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 660 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הדג:
  • 1 במחבת כבדה יוצקים מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים את הדגים ומפזרים מעל גרידת לימון וחצי מכמות התימין.
  • 2 מעסים את נתחי פילה הדג שהתבלינים ידבקו אליו, וצורבים במחבת משני הצדדים (מתחילים מהצד של העור).
  • 3 מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 5 דקות כאשר העור של הדג כלפי מעלה (מומלץ לא לייבש את הדג באפייה ארוכה מדי, אלא לשמור על העסיסיות של הדג).
  • הכנת קרם ברוקולי ואספרגוס:
  • 1 מרתיחים סיר מים על הגז ומוסיפים את הברוקולי והאספרגוס.
  • 2 מבשלים עד שהאספרגוס מתרכך ומעבירים למסננת.
  • 3 בסיר קטן יוצקים כפית שמן זית ואת החמאה, מוסיפים את השום ואת השמנת, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הצורך, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.
  • 4 מעבירים את הברוקולי והאספרגוס למעבד מזון. מוסיפים את השמנת בהדרגה עד לקרם הרצוי שלא יהיה דליל מדי, טועמים ומתקנים תיבול.
  • הכנת הארטישוק הירושלמי:
  • 1 מרתיחים סיר עם מים על הגז ומבשלים את הארטישוק עד להתרככות. חשוב לא לבשל יותר מדי את הארטישוק כדי שלא יתפרק.
  • 2 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את שאר התימין ואת הארטישוקים, וממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
  • 3 מערבבים היטב ומבשלים עד שהארטישוקים נצרבים היטב.
  • הרכבת המנה:
  • 1 שמים במרכז הצלחת מהקרם (אפשר לתת מריחה של הקרם על הצלחת), ומעל מניחים את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.
  • 2 מניחים כמה חתיכות של ארטישוק בצלחת ומגישים עם לימון.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל המנה מעט עירית קצוצה וגרידת לימון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)60692
חלבונים (גרם)60.74 9.2
פחמימות (גרם)406
מתוכן סוכרים (גרם)13.99 2.12
שומנים (גרם)24.03 3.64
מתוכם שומן רווי (גרם)8.93 1.35
כולסטרול (מ"ג)130.34 19.74
נתרן (מ"ג)693.92105.08
סיבים תזונתיים (גרם)10.88 1.65
מים (גרם)488.8274.02
ליקופן (מ"ג)0.020
ויטמין A (מק"ג)303.745.99
ויטמין B (מ"ג)10.491.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.630.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.110.62
ויטמין B5 (מ"ג)3.640.55
ויטמין B6 (מ"ג)1.290.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)377.1157.1
ויטמין B12 (מק"ג)1.380.21
ויטמין C (מ"ג)153.5123.25
ויטמין E (מ"ג)4.420.67
ויטמין K (מק"ג)338.7751.3
סידן (מ"ג)215.8632.69
ברזל (מ"ג)8.041.22
מגנזיום (מ"ג)150.222.74
זרחן (מ"ג)55383.74
אבץ (מ"ג)2.610.4
אשלגן (מ"ג)2,193332.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.260.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.280.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 17.7% 44.9% 29.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה