דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דבלה
דבלה מתוקה וטעימה
  • 1 לאחד את הביצים עם 2 כוסות קמח לבצק (אין צורך ללוש - הבצק דומה לבצק של פסטה).
  • 2 להכניס לקירור לכשעה.
  • 3 לרדד על משטח מקומח היטב את הבצק לעובי דק דק כמו לפסטה.
  • 4 לחתוך רצועות ברוחב 10 ס"מ ואורך 25 ס"מ בערך.
  • 5 לקחת רצועה מרודדת, לתפוס בקצה עם מזלג ולהכניס לשמן הרותח (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן - כמות מוערכת שנספגת בכל דבלה היא כף שמן).
  • 6 לטגן ולגלגל תוך כדי טיגון לצורת ספירלה. לטגן עד להזהבה קלה - להיזהר לא לשרוף!
  • 7 לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה, להמשיך בבישול כ- 10 דקות שיסמיך מעט, ולהוריד מהאש.
  • 8 לאחר הטיגון לטבול את הדבלה ברוטב ולפזר סוכריות או שומשום מעל.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדבלה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק, כך שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. המתכון של סבתא שלי גרציה מימון ז"ל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.9% 7.7% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב