דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוטב הסויה משתלב נהדר במרק, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 592 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יוצקים לקערה את רוטב הסויה, מוסיפים את חלב הקוקוס, התבלינים והכוסברה הקצוצה, מערבבים ושומרים בצד.
  • 2 מקלפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזר והבצל, וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. חוצים את הכרישה, שוטפים היטב ופורסים לחצאי טבעות. פורסים דק את השום ופלפל הצ`ילי החריף.
  • 3 מחממים את השמן בסיר מרק, מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, הבטטה, הגזר, הבצל והכרישה, ומטגנים 5 דקות מעל להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  • 4 מוסיפים לסיר את השום, פלפל הצ`ילי, הג`ינג`ר והעדשים, ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים לסיר את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים 20 דקות עד שהעדשים מתרככות. מערבבים מדי פעם.
  • 6 יוצקים לסיר המרק את תערובת הסויה, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות.
  • 7 מגישים חם בעיטור עלי כוסברה קצוצים.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון באדיבות קיקומן.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)50185
חלבונים (גרם)26.83 4.53
פחמימות (גרם)7813
מתוכן סוכרים (גרם)7.55 1.27
שומנים (גרם)9.65 1.63
מתוכם שומן רווי (גרם)3.65 0.62
נתרן (מ"ג)1,772299.13
סיבים תזונתיים (גרם)28.88 4.88
מים (גרם)386.5865.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)597.45100.86
ויטמין B (מ"ג)7.831.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.830.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.190.54
ויטמין B5 (מ"ג)2.360.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)421.0971.09
ויטמין C (מ"ג)21.163.57
ויטמין E (מ"ג)1.370.23
ויטמין K (מק"ג)23.043.89
סידן (מ"ג)101.5417.14
ברזל (מ"ג)7.761.31
מגנזיום (מ"ג)133.2522.49
זרחן (מ"ג)433.4473.17
אבץ (מ"ג)4.40.74
אשלגן (מ"ג)1,185200.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.1% 6.7% 18.7% 54.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.