דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטל ספרדי
פסטל ספרדי
פסטל ספרדי
שילוב מעניין של בשר עם תפוחי אדמה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים בסיר תפו"א עד שיהיו רכים ומרסקים לפירה.
  • 2 מוסיפים 2 כפות שמן, כורכום, מלח ופלפל שחור.
  • 3 מטגנים את הבצל עד שמזהיב ולאחר מכן להוסיף את הבשר הטחון מתובל בתבלין הקציצות, מערבבים עם פירורי הלחם, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  • 4 לוקחים תבנית, מחלקים את הפירה לשני חלקים ומשטחים.
  • 5 על הפירה שמים את הבשר ואת שתי הביצים המורתחות ומכסים שוב בפירה.
  • 6 לוקחים מזלג ועושים מלמעלה "שתי וערב" ומטפטפים את שתי כפות השמן הנותרות מלמעלה (לא חובה).
  • 7 מכניסים לתנור על 200 מעלות צלזיוס לכחצי שעה עד שמזהיב.
  • 8 להגיש חם - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף בשר כבש - יוצא מעולה!

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הקציצות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242177
חלבונים (גרם)15.98 11.68
פחמימות (גרם)1511
מתוכן סוכרים (גרם)0.97 0.71
שומנים (גרם)13.03 9.52
מתוכם שומן רווי (גרם)3.71 2.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)94.68 69.16
נתרן (מ"ג)762.38556.89
סיבים תזונתיים (גרם)1.67 1.22
מים (גרם)89.9265.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.7314.41
ויטמין B (מ"ג)4.73.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.12
ויטמין B3 (מ"ג)3.32.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.8512.31
ויטמין B12 (מק"ג)1.371
ויטמין C (מ"ג)8.095.91
ויטמין E (מ"ג)1.070.78
ויטמין K (מק"ג)5.473.99
סידן (מ"ג)25.7918.84
ברזל (מ"ג)2.211.61
מגנזיום (מ"ג)28.320.67
זרחן (מ"ג)144.82105.78
אבץ (מ"ג)3.592.62
אשלגן (מ"ג)404.84295.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.340.98
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.380.28
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.940.69
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.062.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.942.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 28.7% 35.1% 32.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.