דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מקרוט
מקרוט
מקרוט
מעדן מתוק לפורים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 24 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את חומרי הבצק לתערובת אחידה ולהשהות בצד כחצי שעה.
  • 2 לערבב היטב את חומרי המילוי (אפשר בידיים משומנות מעט).
  • 3 ליצור 4 גלילים מאורכים בקוטר 2 ס"מ בערך.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים, לרדד במערוך למלבן, להניח את גליל התמרים על הבצק, לסגור משני הצדדים ולגלגל מעט.
  • 5 לחלק ל- 6 חלקים, כל חלק לסגור בצד עם מעט תערובת הסולת - ליצור מעין "קובות" מלבניות.
  • 6 להניח על נייר אפייה, לחרוץ אלכסונים עם סכין לדוגמא וגם כדי שהרוטב ייכנס בחריצים.
  • 7 לאפות על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה.
  • 8 לבשל את חומרי הרוטב כ- 15-20 דקות, עד שמסמיך (אפשר להוסיף 2 כפות דבש לאחר בישול הרוטב).
  • 9 לאחר האפייה להכניס לרוטב ל- 2 דקות, לפזר סוכריות או שומשום.
  • 10 בתיאבון וחג פורים שמח חיוך
טיפ למתכון
המקרוט טעים יותר אחרי יום לאחר שספג את הרוטב. לאחר בישול הרוטב ניתן להוסיף 2 כפות דבש.

יש מוצר שנקרא תמרים בווקום ללא חרצנים. מעבדים עם הידיים כמו בצק ויוצרים גליל על משטח עבודה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242281
חלבונים (גרם)3.38 3.93
פחמימות (גרם)4249
מתוכן סוכרים (גרם)14.37 16.7
שומנים (גרם)6.89 8.01
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 0.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)10.54 12.25
נתרן (מ"ג)5.626.53
סיבים תזונתיים (גרם)1.6 1.86
מים (גרם)25.2729.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.025.83
ויטמין B (מ"ג)0.580.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.390.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.192.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)3.474.03
ויטמין D (מק"ג)0.060.07
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)20.0223.27
ברזל (מ"ג)0.210.24
מגנזיום (מ"ג)9.5611.11
זרחן (מ"ג)6.327.35
אבץ (מ"ג)0.040.05
אשלגן (מ"ג)99115.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 12.7% 6.3% 78%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?