דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש חציל, פלפל וגבינה
קיש חציל, פלפל וגבינה
קיש ביתי וקל להכנה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים בקערה את הקמח, המלח והחמאה, ולערבב לקבלת פירורים.
  • 2 להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
  • הכנת המלית:
  • 1 לחמם במחבת את השמן.
  • 2 לטגן את החצילים הפרוסים עד להשחמה ולהוציא לנייר סופג.
  • 3 לטגן את רצועות הגמבה עד להשחמה קלה ולהוציא לנייר סופג.
  • הרכבת המנה והאפייה:
  • 1 להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד אותו על משטח מקומח.
  • 2 לשמן תבנית פאי עגולה.
  • 3 להעביר את הבצק אל התבנית ולהדק לתחתית ולקצוות.
  • 4 להניח שכבה של חצילים על הבצק.
  • 5 מעל החצילים לסדר את רצועות הגמבה.
  • 6 לפרוס את הגבינה המלוחה לפרוסות ולהניח מעל הירקות.
  • 7 בקערה לערבב את השמנת, המלח, הפלפל והביצים, ולשפוך מעל הירקות והגבינה.
  • 8 להכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהקיש משחים.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300193
חלבונים (גרם)9.12 5.88
פחמימות (גרם)2214
מתוכן סוכרים (גרם)1.97 1.27
שומנים (גרם)19.36 12.48
מתוכם שומן רווי (גרם)7.93 5.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)134.78 86.9
נתרן (מ"ג)393.86253.94
סיבים תזונתיים (גרם)1.54 0.99
מים (גרם)69.2944.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)71.3846.02
ויטמין B (מ"ג)1.090.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.3713.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.16
ויטמין C (מ"ג)32.0720.68
ויטמין D (מק"ג)0.560.36
ויטמין E (מ"ג)0.730.47
ויטמין K (מק"ג)2.061.33
סידן (מ"ג)71.3546
ברזל (מ"ג)0.660.43
מגנזיום (מ"ג)8.875.72
זרחן (מ"ג)62.2240.12
אבץ (מ"ג)0.410.27
אשלגן (מ"ג)109.570.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.570.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.940.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 37% 17.4% 42.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.