דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת פסטה וגבינות טבעונית
פשטידת פסטה וגבינות טבעונית
פשטידת פסטה טבעונית

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הגבינה הצפתית (מתחילים מהכנת הגבינה הצפתית (רצוי 12 שעות קודם אך לא חובה)):
  • 1 טוחנים בבלנדר כוס קשיו עם רבע כוס מים, כף מיץ לימון, כפית מלח וקורט פלפל שחור.
  • 2 מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב כוס מים יחד עם כף אבקת אגר אגר.
  • 3 שופכים את המים עם האגר אגר לתוך הבלנדר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 מעבירים לקערה ומערבבים לתוך הגבינה 20 זיתים קצוצים (לא חובה).
  • 5 מעבירים לתבנית סיליקון ומעבירים למקרר ל- 12 שעות (להתייצבות).
  • 6 בשביל הפשטידה יש צורך רק בכחצי מכמות הגבינה הנ"ל.
  • הכנת הפשטידה:
  • 1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן (או מכינים פסטה ביתית מקמח מלא או קמח כוסמין מלא).
  • 2 מועכים עם מזלג את הגבינה הצפתית בתוך קערה.
  • 3 מוסיפים לקערה את הפסטה המבושלת ואת שאר הרכיבים (מלבד פירורי הלחם ו- 2 כפות שמן הזית) ומערבבים (את הגבינה הצהובה כדאי להוסיף אחרונה).
  • 4 מורחים תבנית בשמן זית ומפזרים בתחתית התבנית ובדפנות פירורי לחם, בעזרת תנודות של התבנית לכל הכיוונים.
  • 5 שופכים את תערובת הפסטה לתוך התבנית.
  • 6 אופים בחום של 200 מעלות כ- 40 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פתיתי שמרי הבירה, פירורי לחם הכוסמין ואבקת האגר אגר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)121182
חלבונים (גרם)3.49 5.24
פחמימות (גרם)1320
מתוכן סוכרים (גרם)0.56 0.85
שומנים (גרם)6.32 9.49
מתוכם שומן רווי (גרם)0.97 1.46
נתרן (מ"ג)314.68472.49
סיבים תזונתיים (גרם)1.83 2.75
מים (גרם)15.8123.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.02
ויטמין B (מ"ג)0.230.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.822.73
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.04
ויטמין C (מ"ג)0.280.41
ויטמין E (מ"ג)0.060.1
ויטמין K (מק"ג)2.473.71
סידן (מ"ג)18.6528.01
ברזל (מ"ג)0.480.73
מגנזיום (מ"ג)21.6832.55
זרחן (מ"ג)41.6362.5
אבץ (מ"ג)0.410.61
אשלגן (מ"ג)48.8373.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.660.99
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.650.98
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.712.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.652.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 25.6% 14.1% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה