דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים ביתי במלית נהדרת

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 284 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  • 2 הכנת המילוי: את התפוחים הקלופים והפרוסים להקפיץ במחבת עם החמאה והסוכר החום (לא להקפיץ יתר על המידה). להוסיף אליהם את הצימוקים, האגוזים והקינמון, ולשים בצד להצטננות.
  • 3 הכנת הקלתית: לעבד את כל המצרכים לבצק (אפשר בהחלט ידנית - אין צורך במיקסר). לשטח את הבצק בתבנית פאי (לשים משקולת של קטניות לשמירת הצורה) ולאפות עד להזהבה קלה כ- 15 דקות.
  • 4 להוציא את הבצק האפוי, למרוח ריבה ומעליה להניח את תערובת התפוחים שהצטננה בינתיים.
  • 5 ללוש לבצק את "בצק הפירורים" כמו הבצק של הקלתית.
  • 6 לפורר את הבצק מעל מלית התפוחים (ניתן לעשות צורות על הפאי וכל מה שעולה לדמיונכם) ולהמשיך לאפות כ- 20 דקות או עד להזהבה.
  • 7 לסיומת כשהעוגה מתקררת לפדר כ- 2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על הסוכר החום בשל מתיקות הריבה - לפי טעם אישי. אני השתמשתי בריבת ענבים - אפשר גם ריבת משמש או ריבת תפוז - מה שאוהבים.

ציוד נדרש: תבנית פאי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סמדר אוזן המלפרב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)703247
חלבונים (גרם)9.78 3.44
פחמימות (גרם)10035
מתוכן סוכרים (גרם)46.79 16.47
שומנים (גרם)29.96 10.55
מתוכם שומן רווי (גרם)14.84 5.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)132.43 46.63
נתרן (מ"ג)392.69138.27
סיבים תזונתיים (גרם)1.97 0.7
מים (גרם)122.2943.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)29.7310.47
ויטמין B (מ"ג)0.840.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.232.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.05
ויטמין C (מ"ג)5.211.83
ויטמין D (מק"ג)0.350.12
ויטמין E (מ"ג)0.250.09
ויטמין K (מק"ג)1.080.38
סידן (מ"ג)24.758.72
ברזל (מ"ג)0.550.19
מגנזיום (מ"ג)9.723.42
זרחן (מ"ג)54.8919.33
אבץ (מ"ג)0.310.11
אשלגן (מ"ג)189.5766.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 21.1% 6.9% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה