דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (12-14 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת מצות ובשר
פשטידה לפסח עם בשר
  • 1 מכינים את המלית: מאדים ומפוררים את הבשר במחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים בהדרגה בצל, שום, תבלינים, מלח ועגבניה, וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד ריכוך הבצל והעגבניה ומוכן.
  • 2 בקערה גדולה שוברים את המצות מעט גס, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ויוצקים מעל את המים הרותחים בהדרגה. כל זאת תוך כדי ערבוב עד שהמים נספגים במצות. מצננים כדקה-שתיים, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
  • 3 מחממים 2 כפות שמן במחבת (ציפוי טפלון/קרמי) בקוטר 26 (או 24 - תלוי בגובה הפשטידה שרוצים), יוצקים מחצית מעיסת המצות, מעל משטחים במרכז את הבשר (רצוי להשאיר מעט שוליים בלי בשר) ומעל את שאר העיסה.
  • 5 מטגנים כדקה-שתיים על אש גבוהה ועוד כ- 5 דקות על אש נמוכה, עד הזהבה.
  • 6 הופכים את הפשטידה על צלחת גדולה (מרטיבים מעט את הצלחת), מוסיפים כף שמן למחבת ומחזירים את הפשטידה. מטגנים שוב במשך אותו זמן עד הזהבה ומוכן.
  • 7 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין את הפשטידה הזו גם בלי מלית הבשר.

ציוד נדרש: מחבת (ציפוי טפלון/קרמי) בקוטר 26 או 24.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 16.5% 31.5% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב