דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט ניסואז ביתי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 475 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שיהיו רכים אבל לא יותר מדי (לפחות כ- 25 דקות). מקררים ומקלפים מעליהם את הקליפה. חותכים אותם לקוביות ושמים בקערה.
  • 2 מבשלים את השעועית הירוקה המוקפאת לפי הוראות יצרן וחולטים אותה (למשך כ- 2 דקות). מעבירים ישר למים קרים עם קרח וכאשר השעועית קרה מסננים ומוסיפים לקערה.
  • 3 חותחים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לקערה. מנקים היטב את החסה ומייבשים במייבש חסה. חותכים את החסה לשניים - את החלק הירוק העליון שומרים לקישוט על הצלחת. את החצי השני, מה שקרוב יותר לשורש, חותחים לרצועות ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה גם את הזיתים השחורים.
  • 4 מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
  • 5 לוקחים צלחת אובלית ומקשטים מסביב בעלי חסה, מוסיפים באמצע את הסלט ומקשטים בביצים קשות חצויות לשניים. מתקבל סלט ניסואז מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את הסלט ולהוסיף גם טונה בשמן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. עדיף ומומלץ להשתמש בלבבות חסה של קיסר ולא בחסה שלמה כי הם הכי טעימים וטריים. את החסה אני תמיד משרה במים וחומץ במשך 10 דקות, שוטפת אותה 3 פעמים ומייבשת.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27057
חלבונים (גרם)9.85 2.07
פחמימות (גרם)337
מתוכן סוכרים (גרם)5.18 1.09
שומנים (גרם)13.16 2.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.55 0.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.01
כולסטרול (מ"ג)108.17 22.77
נתרן (מ"ג)1,133238.46
סיבים תזונתיים (גרם)8.75 1.84
מים (גרם)312.8565.86
ליקופן (מ"ג)2.210.47
ויטמין A (מק"ג)722.49152.1
ויטמין B (מ"ג)4.50.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.120.45
ויטמין B5 (מ"ג)1.140.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)234.4449.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.320.07
ויטמין C (מ"ג)55.1511.61
ויטמין D (מק"ג)0.630.13
ויטמין E (מ"ג)0.970.2
ויטמין K (מק"ג)160.0933.7
סידן (מ"ג)84.6417.82
ברזל (מ"ג)2.360.5
מגנזיום (מ"ג)51.0610.75
זרחן (מ"ג)153.0332.22
אבץ (מ"ג)1.050.22
אשלגן (מ"ג)898.78189.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.760.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.520.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.230.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.120.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 20.2% 15.1% 51.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.