דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם קימל ביתי

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (10-12 פרוסות מכל לחם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל המצרכים, ללוש לבצק רך יחסית ולהתפיח כשעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את עצמו (הבצק נדבק לידיים בגלל שהוא רך, אז לשמן מעט את הידיים בעת הלישה).
  • 2 שוב להתפיח כחצי שעה.
  • 3 לחלק את הבצק לחצי, כל חצי לגלגל לכדור ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית.
  • 4 להתפיח שוב כ- 20 דקות. לפזר מעט מאוד קמח (בערך כף) על כדורי הבצק.
  • 5 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד שהלחם משחים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות רגילות של תנור - כל לחם בתבנית. אפשר לאפות גם בתבניות עגולות חד פעמיות מספר 26.

סה"כ יוצאים 2 לחמים - 10-12 פרוסות מכל לחם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)104237
חלבונים (גרם)2.55 5.77
פחמימות (גרם)1739
מתוכן סוכרים (גרם)0.23 0.52
שומנים (גרם)2.83 6.42
מתוכם שומן רווי (גרם)0.17 0.38
נתרן (מ"ג)159.32360.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 0.55
מים (גרם)16.4137.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.110.26
ויטמין B (מק"ג)30.268.43
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.060.14
ויטמין C (מ"ג)0.130.3
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)4.9811.27
ברזל (מ"ג)0.10.24
מגנזיום (מ"ג)1.814.1
זרחן (מ"ג)3.618.19
אבץ (מ"ג)0.040.08
אשלגן (מ"ג)8.6319.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 12.4% 11.1% 75.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.