דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חרוסת מתוקה עם סילאן, בוטנים ושקדים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולים את הבוטנים עם מלח או קונים מוכן.
  • 2 מרסקים את הבוטנים הקלויים והשקדים הטבעיים במוט ידני או במעבד מזון (אפשר גם ריסוק גס - כל אחד לפי טעמו).
  • 3 מערבבים את התערובת המרוסקת עם הסילאן.
  • 4 להתענג חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה במידה וקולים את הבוטנים בקלייה ביתית. החרוסת העיראקית מתוקה מאוד בזכות הסילאן ולכן קשה לאכול ממנה הרבה - מומלץ לאכול עם מצה שטיפה שוברת את המתיקות.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)88432
חלבונים (גרם)2.13 10.43
פחמימות (גרם)1153
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 1.82
שומנים (גרם)4.46 21.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 2.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
נתרן (מ"ג)60.34295.76
סיבים תזונתיים (גרם)0.97 4.78
מים (גרם)0.20.99
ויטמין B (מ"ג)1.225.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.13
ויטמין B3 (מ"ג)1.014.97
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.1554.66
ויטמין E (מ"ג)1.075.25
סידן (מ"ג)9.0644.41
ברזל (מ"ג)0.231.13
מגנזיום (מ"ג)17.6886.67
זרחן (מ"ג)34.74170.29
אבץ (מ"ג)0.291.43
אשלגן (מ"ג)73.21358.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.346.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.346.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.3411.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.2911.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 24.3% 11.6% 58.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.