דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצילים קלויים מקוריים, צילום: יח"צ

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • חציל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.65 ק"ג)
    4-6 חצילים (עדיף בלאדי)
  • מיונז - 4 כפות - סה"כ (60 גרם)
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • פלפל ירוק חריף - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (112 גרם)
    פרוסים
  • תימין - כפית-קצוץ (1 גרם)
    או 2 כפות עלי אורגנו
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - קורט
    לפי הטעם
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • ממרח לימונים כבושים - 3 כפות
    או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב את המיונז ביחד עם שיני השום הכתושות, ממרח הלימונים הכבושים, המלח והפלפל הלבן.
  • 2 להכניס את התערובת למקרר למינימום שעה.
  • 3 את החצילים יש לקלות בגריל או בגז באש פתוחה עד שקליפתם נחרכת.
  • 4 לקלף את החצילים ולהניח במסננת להוצאת כל הנוזלים.
  • 5 להעביר את החצילים אל צלחות הגשה נאות כשמעל לכל צלחת להוסיף את הרוטב.
  • 6 מעל הרוטב להוסיף את התימין (או האורגנו) והפלפל הירוק החריף.
  • 7 ליצוק מעל הכל את שמן הזית ולהגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ממרח הלימונים הכבושים. זמן ההכנה כולל את זמן השהיית תערובת המיונז במקרר.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24966
חלבונים (גרם)3.68 0.98
פחמימות (גרם)339
מתוכן סוכרים (גרם)11.76 3.14
שומנים (גרם)13.71 3.66
מתוכם שומן רווי (גרם)2.03 0.54
כולסטרול (מ"ג)5 1.34
נתרן (מ"ג)241.5264.44
סיבים תזונתיים (גרם)8.78 2.34
מים (גרם)318.9485.1
ויטמין A (מק"ג)20.295.41
ויטמין B (מ"ג)3.380.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.240.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.6313.78
ויטמין C (מ"ג)60.7216.2
ויטמין E (מ"ג)1.510.4
ויטמין K (מק"ג)12.873.43
סידן (מ"ג)35.49.45
ברזל (מ"ג)1.250.33
מגנזיום (מ"ג)43.811.69
זרחן (מ"ג)68.9418.39
אבץ (מ"ג)0.530.14
אשלגן (מ"ג)505.91134.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 23.1% 6.2% 55.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.