דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה הליבוט צלוי עם חצילים, צילום: אייל גוטמן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה

  • דג פוטית - 500 גרם
    פילה הליבוט (או דג לבן אחר)
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות גסות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח גס - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס - קורט
    לפי הטעם
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (875 גרם)
    חתוכים לקוביות גסות
  • שום - 7 שיניים
    פרוסות
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מרוקאית
  • טרגון - 2 ענפים
    קצוצים
  • עלי זעתר - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הדג לקוביות בגודל קוביות החציל.
  • 2 מתבלים את החצילים ואת הדג בשמן זית, טרגון ומלח גס.
  • 3 משפדים - חציל, דג, חציל, דג.
  • 4 מערבבים בקערה את קוביות תפוחי האדמה עם מלח, פלפל, שום, זעתר ופפריקה מרוקאית.
  • 5 על משטח עבודה מניחים 4 יריעות רדיד אלומיניום, מניחים במרכז את תפוחי האדמה המתובלים ועוטפים לכדור. אופים 45-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות.
  • 6 צולים את השיפודים באסכלה או במחבת צלייה.
  • 7 מגישים עם תפוחי האדמה האפויים.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא.

הערך התזונתי לא כולל את הטרגון ועלי הזעתר. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)515113
חלבונים (גרם)35.16 7.74
פחמימות (גרם)5813
מתוכן סוכרים (גרם)5.38 1.18
שומנים (גרם)16.4 3.61
מתוכם שומן רווי (גרם)2.67 0.59
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
כולסטרול (מ"ג)75 16.5
נתרן (מ"ג)322.4170.94
סיבים תזונתיים (גרם)7.27 1.6
מים (גרם)340.1574.84
ויטמין A (מק"ג)43.739.62
ויטמין B (מ"ג)17.383.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B3 (מ"ג)13.612.99
ויטמין B5 (מ"ג)1.480.33
ויטמין B6 (מ"ג)1.710.38
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)91.0720.04
ויטמין B12 (מק"ג)1.590.35
ויטמין C (מ"ג)26.165.76
ויטמין D (מק"ג)7.221.59
ויטמין E (מ"ג)1.470.32
ויטמין K (מק"ג)7.281.6
סידן (מ"ג)71.8515.81
ברזל (מ"ג)3.120.69
מגנזיום (מ"ג)109.0824
זרחן (מ"ג)544.29119.75
אבץ (מ"ג)1.580.35
אשלגן (מ"ג)1,990437.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.710.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.750.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 14.1% 30.2% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?