דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה ובטטה בתנור
תפוחי אדמה ובטטה בתנור
תוספת תפוחי אדמה ובטטה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 210 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, ופורסים לפרוסות דקות בעובי עד כחצי ס"מ. מעבירים לקערה, מתבלים במלח גס ומערבבים.
  • 2 מערבבים את שמן הזית עם הדבש והתבלינים, יוצקים על תפוחי האדמה והבטטות ושוב מערבבים.
  • 3 מרפדים בנייר אפייה תבנית פיירקס עגולה (או תבנית אחרת שמתאימה). מסדרים ומשלבים את תפוחי האדמה והבטטות מסביב - מתחילים מהדפנות למרכז. מוסיפים את 1/2 כוס המים לתבנית ומפזרים מעל את הסומק.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות למשך כשעה. תחילה אופים כחצי שעה מכוסה בנייר כסף, אח"כ מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה עד הזהבה.
  • 5 מגישים לשולחן עם התבנית בה אפינו ונהנים מתוספת תפוחי אדמה ובטטה מושלמת בתנור!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)220105
חלבונים (גרם)3.28 1.56
פחמימות (גרם)3919
מתוכן סוכרים (גרם)7.45 3.55
שומנים (גרם)6.06 2.88
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)0.01 0
נתרן (מ"ג)493.99235.23
סיבים תזונתיים (גרם)3.89 1.85
מים (גרם)157.6875.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)615.87293.27
ויטמין B (מ"ג)3.661.75
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.930.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.56.9
ויטמין C (מ"ג)23.7611.31
ויטמין E (מ"ג)0.80.38
ויטמין K (מק"ג)2.451.17
סידן (מ"ג)29.1813.89
ברזל (מ"ג)1.270.6
מגנזיום (מ"ג)42.3620.17
זרחן (מ"ג)80.0238.1
אבץ (מ"ג)0.50.24
אשלגן (מ"ג)612.61291.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 11.6% 6.3% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?